IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Dacia Sandero не се справи с "Лосовия тест"

Версията Stepway покри изпитанието само със 73 км/ч (ВИДЕО)

Испанското издание km.77 подложи поредния нов модел на "Лосов тест", при който се имитира заобикаляне на внезапно излязло на пътя животно. Този път беше тествана Dacia Sandero Stepway, като тя не успя да се справи с изпитанието.


Dacia Sandero Stepway


За да бъде отчетен като като успешно изпитанието, то трябва да бъде преминато със скорост 77 км/ч. Румънският хечбек го направи със 73 км/ч, докато опитите със 78 и 80 км/ч се оказаха неуспешни. При тях (именно те са показани във видеото) водачът не успява да върне автомобила в полосата на движение и да довърши маневрата. За това повлиява и активната намеса на системата за стабилизация, която се опитва да предотврати евентуално преобръщане.

Изданието все пак отбелязва, че в тези условия Sandero Stepway се проявява като повечето "паркетни кросоувъри". Автомобилът не е предразположен към високи скорости, тъй като има прекалено меко окачване и много висок център на тежестта.



Отчитат се също и подобренията, които производителят е направил при новото поколение на автомобила в сравнение с неговия предшественик. Основните от тях засягат именно поведението на Sandero Stepway при резки маневри.

Снимка и видео: km.77

0 от 500