IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заради липса на чипове Peugeot връща аналоговите прибори на 308

Използването на по-стара технология ще намали цената на модела

Компанията Peugeot ще спре да поставя цифрови приборни панели и ще ги замени с аналогови, докато се опитва да се с глобалния недостиг на полупроводникови чипове. Промяна ще засегне само представени преди около месец модел 308.


Peugeot 308


"Това е добър и бърз начин да се преодолее истинска пречка за производството на автомобили, докато кризата с чиповете не приключи", коментира говорител на концерна Stellantis пред Reuters.

Глобалният недостиг на чипове вече наруши производството на модела 308 във фабриката на Peugeot в Сошо, като се наложиха някои спирания спирания. Заради пандемията търсенето на полупроводникови чипове по света скочи рязко и доставчиците все още не могат да се справят с недостига им.


Peugeot 308


От Peugeot заявиха, че 308 с аналогови прибори ще се появи в края на май, тъй като компанията ще запази наличните чипове за цифровите панели за най-популярните си модели - като 308, например. На клиентите ще бъде дадена отстъпка от 400 евро заради използваната по-стара технология.

Снимки: Peugeot

0 от 500
  • #5
    36 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако може сега да ги направят и само като екстра, който ги иска, ще е супер. Предпочитам си "старите" стрелки, пред Нинтендо екрана...
  • #4
    30 rate up comment 0 rate down comment
    щирлиц ( преди 2 години )
    Голяма загуба,няма що.Един телевизор по-малко в автомобила.
  • #3
    40 rate up comment 0 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Пежо пуска 308 с аналогово табло заради липса на чипове и малко по-надолу: Пежо ще ще запази наличните чипове за най-популярните си модели - като 308. Изпотявам се всеки път докато се опитвам да разбера някоя новина.
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На Петърчо са му поръчали да пише неща, които не звучат добре за марки и компании, конглокентни на неговата любима от детинство ВАГ. Дали е вярно, логично и смислено - друг въпрос.
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз нищо не разбрах, Петърчо - ти? То въобще чел ли си какво пише?