IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На какво е способен стар дизелов Golf на магистрала?

26-годишният хечбек с над милион километра пробег се справя впечатляващо (ВИДЕО)

Volkswagen Golf на 26 години със стоманени джанти изобщо не е атрактивна гледка, особено когато лакът на боята му пада, а воланът изглежда така, сякаш е дъвкан от плъхове. В случая има две причини, поради които това видео е наистина интересно - този хечбек (поколение Mk3) има пробег от 1,1 млн. километра и дори след това върви с пълна мощ.


VW Golf Mk3


Видеото беше качено на YouTube-канала TopSpeedGermany, като колата се тества на участък от магистрала, на който няма ограничения на скоростта. Автомобилът е произведен през 1995 година, като се задвижва от двигател 1.9 TDI с мощност 64 к.с. и 124 Нм. През по-голямата част моторът, който е на повече от 1/4 век звучи ужасно, като това става досадно силно, когато оборотите наближат червената зона.

Дори 26 години по-късно компактният хечбек достига скорост, която е доста над ограниченията на обичайните магистрали по света. Факт, е че колата няма да запише рекорд на "Нюрбургринг", но 170 км/ч е много над това, което ще потрябва на повечето шофьори някога.



А видеото напомня за традициите на Golf с две врати, който вече не се произвежда, като и за качеството на популярните двигатели TDI. Те със сигурност скоро ще изчезнат заради новите екологични разпоредби, а това е нещо, за което много хора ще съжаляват.

Снимка и видео: TopSpeed Germany

0 от 500
  • #19
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Ханс ( преди 2 години )
    Незнам кои какво си мисли но си карам голф TDI с чип и издухвам доста колици и по нови и разни премиуми които и те се пънят и накрая се примиряват.
  • #18
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Абе ( преди 2 години )
    Този Голф е един малък Наказател!
  • #17
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Някой ( преди 2 години )
    Това е SDI. Историята на тази разновидност на 1.9 двигател е малко странна. Той е предвиден за задвижване на лодки и малки яхти. Произвеждат много бройки, не могат да ги пласират и ги качват на колите. Имах Поло с такъв мотор.Карах го десет години. Продадох го на 780 хиляди км.преди пет години. Човека още си го кара. Каран е и доста време на смес 50/50 олио и дизел. Никакъв проблем. Този мотор ако го обслужваш редовно има ресурс над милион.
  • #16
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Георги ( преди 2 години )
    С мойто Поло 1.0 бензин 50 коня, 99-та година вдигам 160. Верно, всички ламарини му се тресат и му трябват километри да ги вдигне...
  • #15
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Първата ми кола бе VW Golf 3 1.8 GT! Това бе един страхотен автомобил,не само за времето си! Добре направен ,сравнение със Опел Астра,Рено 19, Пежо 306...беше много по хубаво констуиран а пък за оформлението на салона,седалки,табло ,качество на матерялите и прецизността на зглобяване беше на много по високо ниво! Специално за това Голфче със чист 1.9 Дизел който е предкамерен си е направо здраво,икономично,гори каквото му сложиш...здрава машина! Същото се отнася и за 1.9SDI,1.9TD,1.9TDI.
  • #14
    11 rate up comment 2 rate down comment
    14 ( преди 2 години )
    То на клипа се вижда какво може. Нали го гледа? Колко коли набор 95 64кс си виждал да го правят това? Повечето вече отдавна са на консервени кутийки.
  • #13
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Очакваме го нов внос в Дупница, след два месеца Плевен, след още два Димитровград на битака
  • #12
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Тодор ( преди 2 години )
    Ще се чака доста, докато тди изчезне. В момента у нас масовите коли са втора ръка, а там са 9:1 дизел:бензин. Кога ще стане да изчезне дизела. Ами камиони, автобуси, строителни и селскостопански машини, които са 100 процента дизелови и пушат яко, кога скоро ще изчезнат? Празни прогнози са, да е скоро!
  • #11
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Асф ( преди 2 години )
    TDI 64 коня няма
  • #10
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До11 ( преди 2 години )
    90кс не са за гонки и състезания. Тея коне са за хора, които вършат някаква работа с тази кола, придвижват се от точка А до точка Б. За наказване на премиум автомобили просто е немислимо. Който си вярва че с 90кс дори чисто нова 2021г производство кола наказва премиум автомобили може да иде да се прегледа.