IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият автомобил на Huawei ще струва 33 500 долара

Технологичният кросоуър излиза на пазара под марката Seres

Производителят на смартфони Huawei представи първия си автомобили. Това е кросоувърът SF5, който е разработен съвместно с компанията Cyrus, а ще се продава под марката Seres.


Seres SF5


Размерите на на модела са дължина 4700 мм, широчина - 1930 мм, височина - 1625 мм и разстояние между двете оси - 2975 мм. С тези габарити той се приближава до Audi Q5.

В салона има комбинация от цифрови прибори, която се намира зад двуспицевия волан, а също така и елементи от дърво и метал. Сред особеностите на модела е външно осветление, люк на покрива и предни седалки с вентилация, нагряване и масаж.


Seres SF5


Отчитайки връзката с Huawei, не е изненада, че автомобилът получава високотехнологична информационно-развлекателна система. Тя се свързва със смартфон за броени секунди и автоматично предава музика и навигационна информация между двете устройства. Системата се управлява и с гласови команди.

SF5 е оборудван с радар с милиметров диапазон, ултразвукови датчици и различни камери. Те осигуряват адаптивен круиз-контрол, асистенти за движение в задръстване, аварийно спиране, поддържане на лентата на движение и предупреждение за опасност от челен сблъсък.


Seres SF5


Кросоувърът разполага с 1,5-литров двигател с 4 цилиндъра, който работи като генератор и захранва акумулаторната батерия. Тя зарежда два електромотора със съвкупна мощност от 543 к.с. и 820 Нм. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди.

Благодарение на трансмисията с увеличен пробег SF5 изминава до 180 км само на ток и на 1000 км общо. Автомобилът може да действа като акумулатор, което му позволява да зарежда всичко от телевизор до електромобил.

Още снимки на първия автомобил на Huawei - вижте в галерията:

Премиерата на на кросоувъра се състоя на автосалона в Шанхай, а продажбите ще стартират в някои от магазините на Huawei в началото на следващия месец. Цените на автомобила започват от 33 500 долара.

Снимки: 

0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Христо ( преди 3 години )
    Все пак Huawei са единствената марка, която заслужи толкова много внимание от страна на Доналд Тръмп та дори и забрани и извиване на ръце през Google.Да оставим настрани:1) телекомуникациите като оборудване в държавни и други институции2) борбата за 5G чипсетите и патентните такси за 25 години и който ги взема ще е много добре, а САЩ не обичат да делятДо коментар 6 - може и да не стане нищо от колата, но моето лично мнение е: едва ли не става нищо от марката Хуавей :)
  • #5
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Даниел ( преди 3 години )
    Еми щом мислиш, че телефоните на huawei са зле, представям си, колко гънки имаш на зърното леща, което се намира във празновъздушното пространство в главата ти.
  • #4
    3 rate up comment 25 rate down comment
    strikercho ( преди 3 години )
    Хахах! Викат си, като не можем с телефоните, ще се пробваме с коли! Като вградена екстра вероятно ще има директен доклад за разговорите до КПП и от вентилацията ще излъхва Ковид-19.
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Даниел ( преди 3 години )
    Щом има нещо общо с Huawei, значи трябва да е топ, като качество. Жалко че сигурно няма да се продава в Европа, за България да не говорим.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Щом има телевизор, ще го лапат като топъл хляб.
  • #1
    12 rate up comment 7 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Аз искам автомобил от доказан производител като Siemens или Electrolux например.