IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновeният VW Polo почти се превърна в Golf

Фейслифтът на популярния модел ще се предлага само с бензинови мотори

Компанията Volkswagen провежда последни настройки на обновения си хечбек Polo. Премиерата на модела е насрочена за 22 април, но снимки на тестови прототип без никакъв камуфлаж се появи в няколко европейски автомобилни издания.


VW Polo


От тях става ясно, че на външен вид фейслифтът на Polo се доближава до "баткото" Golf. В предната част на прототипа се виждат тесни светлини, решетка на радиатора и брони, които са в стила на по-големия модел. Дизайнерите на Volkswagen са се отказали от квадратните задни светлини, като те са заменени от петоъгълни.

Що се касае до интериора, той също ще бъде променен. Вече е известно, че Audi се отказва от най-малкия си модел - A1, така че е напълно логично обновеното Polo да получи елементи от неговото премиум-оборудване. Volkswagen е модернизирал и информационно-развлекателната система на хечбека, който получава и функция "комфорт". Цифровият приборен панел обаче си остава само опция.


VW Polo


Известно е още, че за обновеното Polo се предвиждат само бензинови двигатели. Това са добре познатите 1,0-литров мотори с мощност от 95 до 110 к.с., както и 1,5-литровия със 150 к.с. Всички агрегати са оптимизирани от гледна точка на разход на гориво и на вредни емисии, като се комбинират с 6-степенна механична скоростна кутия, както и с роботизирана 7-степенна DSG.

Дизелови и хибридни версии при фейслифта на Polo не е се очакват. Не ясна съдбата на високопроизводителния вариант Polo GTI.


VW Polo

Снимки: Auto Motor und Sport

0 от 500