IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обяви, че убилата двама души тяхна кола не е била на автопилот

В изгорелия Model S не е имало пълноценна безпилотна система, а нейна опростена версия

Вечерта на 17 април в покрайнините на Хюстън катастрофира Tesla Model S, произведен през 2019 година. Електромобилът с двама човека в салона се удари в дърво и изгоря, като в този момент на шофьорското място не и имало никой. Медиите в САЩ предположиха, че колата се и движила на автопилот, но шефът на Tesla - Илон Мъск, отрече подобна възможност.


Tesla катастрофа


По данни на полицията, в колата са открити двама загинали - един на предното място до шофьора и един на задното. Според очевидци, електромобилът се е движил с огромна скорост, не е успял да вземе завой и се е ударил в дърво, след което се е запалил.

Самият Мъск коментира случилото се в Twitter, където написа, че изгорелият електромобил не е разполагал с пълноценен автопилот Full Self Driving, а с негова опростена версия. Тя не може да се активира, ако няма никой зад волана, а освен това не работи там, където няма маркировка. Именно на такъв път е станала катастрофата.

Босът на Tesla обаче си навлече гнева на полицията, която разследва инцидента, след като обяви, че компанията му има данни за случилото се, без да уточнява какви са те. Представител на органите на реда в Тексас заяви, че е издадена съдебна заповед, с която Tesla се задължава да предаде на полицията всички данни за кататстрофата. Тя се разследва и от Националния съвет за безопасност на транспорта.

Снимка: Facebook

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Тази история стана като турски сериал!
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много сте смешни с това "столицата" все едно за Будапеща или Рим говорите, а то главния кендзеф на кочинката.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Прав си, но с това "столични паркинги" ми падна в очите. Не всичко е София и видиотеното население от шопи и навлеци от селата.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Данчо, на езика на психологията това се вика "проекция". Демек стана ни ясно. А иначе туй да не е McLaren F1? Теслата е по джоба на всеки пъцкатор с ETL, MySQL или C#/.Net Full Stack Developer :D
  • #3
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    *** ние знаехме, че Илончо не е виновен, той никога не е. П.С. ще изчакате малко със свършека на ерата на нефта... ерата на електричеството даже не е почнала
  • #2
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Както каза Даниел съм виждал ТЕSLA в столицата.Изглежда страхотно футуристично(поне за мен).Но,аз съм традиционалист и предпочитам OPEL Astra,пред TESLA в която да изгоря като прочетен вестник,независимо на коя седалка са сложели да седя.
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ченгенцето си е глупавичко без значение дали е в БГ или Америка. Цял свят знае, че Тесла има телеметрия за всичките си автомобили. При всяка катастрофа досега компанията е вадила данните доброволно, а този тъпан щял да иска съдебна заповед.