IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla без шофьор уби двама пътници

Поржарникари гасиха пламъците на електромобила повече от 4 часа

Нова авария с участието на електромобил на Tesla се е случила през уикенда в Тексас. Движещ се с висока скорост Model S се удря в дърво в покрайнините на Хюстън, след което се запалва и изгаря на напълно. Загиват двама пасажери в колата, съобщава Bloomberg.


Tesla Model S


Според очевидци, електрическият седан не е успял да вземе завой и е излетял от пътя. След удара машината избухва в пламъци. Дошлите на мястото на инцидента спасителни екипи гасят пожара повече от 4 часа, като използват над 113 000 литра вода.

Полицията съобщава, че двамата загинали са мъже, като един е бил намерен на предната пътническа седалка, а другият - на задната. Мястото на шофьора е било празно. Не се съобщава дали автопилотът на електромобила е бил включен.

От Tesla не са коментирали инцидента, но той определено се отрази на акциите на компанията на борсата, които в понеделник паднаха с 2%.

Снимка: Tesla

0 от 500