IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla без шофьор уби двама пътници

Поржарникари гасиха пламъците на електромобила повече от 4 часа

Нова авария с участието на електромобил на Tesla се е случила през уикенда в Тексас. Движещ се с висока скорост Model S се удря в дърво в покрайнините на Хюстън, след което се запалва и изгаря на напълно. Загиват двама пасажери в колата, съобщава Bloomberg.


Tesla Model S


Според очевидци, електрическият седан не е успял да вземе завой и е излетял от пътя. След удара машината избухва в пламъци. Дошлите на мястото на инцидента спасителни екипи гасят пожара повече от 4 часа, като използват над 113 000 литра вода.

Полицията съобщава, че двамата загинали са мъже, като един е бил намерен на предната пътническа седалка, а другият - на задната. Мястото на шофьора е било празно. Не се съобщава дали автопилотът на електромобила е бил включен.

От Tesla не са коментирали инцидента, но той определено се отрази на акциите на компанията на борсата, които в понеделник паднаха с 2%.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #11
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Добреее умнициНикой ли не си зададе въпроса ,защо автомобил може да се движи сам като нормален участник в движението. Я ми кажете коя нормална кола може да се движи с активно без някой да е на седалката. Че то най малко 5 сензора ще угадят , че седалката е празна. А в Космическата Тесла се внушава пряко и директно , че това е пълноценна функция - Автопилот! Хората не са длъжни да са умни, но който им дава оръжие в ръцете трябва да го предвиди. Дано Мъск не почне да прави роботи.
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всяка бърза кола е опасна. Фераритата да не ги продават извън Италия ли?
  • #9
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    Тесла да се продава само в САЩ,поне докато не я изпипат дотолкова,че да не убива.
  • #8
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Даниел ( преди 2 години )
    Номер 6, явно не разбираш много, като четеш. Не са само 28 катастрофите с тесла, толкова се разследват, защото има предположения за грешка на прословутия им автопилот. Бялото, от какъвто и ъгъл да го погледнеш, колкото и да не те харесва, си е бяло. Само не знам, защо защитавате нещо до което не сте се и докосвали, толкова ревностно. Обективността не е качество, което притежават много хора.
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тесла не са виновни! Виновни са *** които им вярват! Как може да са такъв бунак, че да си помислиш, че една кола може да те вози и да предвиди всички ситуации на пътя, като избегне сама даден инцидент ?!? Те за тва има приказка, че глупоста не ходи по гората...
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    до 7 - *** то вината никога не е на Т'слата, ние знаем, че и сега няма да е, споко нема що да скачаш на престъпника пак ще му се размине ;)
  • #5
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Малко разяснение ( преди 2 години )
    На шофьорската седалка не е имало шофьор! Доказано! Няколко пъти го пише! Другото е че колата не е била на автопилот, не е имало ограничителни ленти на пътя! Най-вероятно е била на круиз контрол, който не е за автономно шофиране! Най-вероятно вината не е на Тесла, а на шофьора! Иначе по тази логика, трябва да съдим БМВ всеки ден, защото по нашите пътища всеки ден се избиват хора с БМВ-та! Това, че някой е решил да се мести по седалките е негова вина!
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Cartman ( преди 2 години )
    Обясненията на Тесла, че автопилота (както са го кръстили те) не е автопилот всъщност ми напомнят за обясненията на ЦСКА-София пред съда. Тогава те твърдяха, че въпреки, че се казват ЦСКА всъщност не са ЦСКА ами са Литекс (за да избегнат плащане на дългове на старото ЦСКА).Тесла пуска нещо наречено Full Self Driving и съотвеетно верните членове на култа решават да го ползват, като такова и се пребиват. После Тесла обяснява, че то се казвало така ама не било такова.
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Даниел ( преди 2 години )
    Аз много добре съм прочел, ти прочете ли първия ми коментар, за първото тримесечие 28 случая, като това не е за цялото, а до средата на март. Това е само за 2021г. Когато един тревопушляк излиза и навсякъде прокламира, колко е съвършен автопилота на Тесла, винаги се намират "интелигентни шофьори", които да вярват сляпо на такива бръщолевения. Просто хората трябва да разберат, че това не е автопилот, а както те са заявили вече официално - асистент.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Даниел ( преди 2 години )
    Всички разследвания са за катастрофи. В резултат на това от Тесла излезе официално становище, че системата им не е автопилот, а помощник на водача. Единственото нещо, което се предполагаше, че е плюс в тези коли, с всеки ден се оказва че работи толкова зле, колкото и всичко останало в колата. Не е нормално след толкова години на пазара, специално за модел S, все още да страда от все повече дефекти, а от горе на това, да не са отстранени и старите.