IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A6 е-tron не успя да остане скрито до премиерата

Новият електрически седан използва масовата платформа MEB

Премиерата на новия електромобил на Audi - концептуалният A6 e-tron, насрочена за 19 април, като е част от автосалона в Шанхай. Интригата около външния вид на модела обаче изчезна, след като изданието Cochespias.net публикува цяла серия от снимки.


Audi A6 e-tron


Засега от Audi не бяха съобщавали никаква информация, като пуснаха една скица. Очаква се, че прототипът A6 e-tron ще покаже как ще изглежда бъдещото A6 (поколение C9) и намеква, че приемникът на сегашния седан ще остане без двигатели с вътрешно горене.

От снимките става ясно, че бъдещото A6 ще получи "пикселна" светодиодна оптика и допълнително осветление на надписите и емблемите. Освен това, каросерията на модела ще се промени и той ще се превърне от седан в лифтбек. За разлика от прототипа, серийният модел ще получи стандартни дръжки, както и по-опростени форми.


Audi A6 e-tron


Технически Audi A6 e-tron едва ли ще повтаря седана e-tron GT, тъй като няма никаква логика в създаването на двата електромобила с една форма на една и съща платформа - J1. По-вероятно, A6 e-tron ще използва платформата MEB, което означава, че технически той ще е по-близък до кросоувъра 4 e-tron.

Всички подробности за новия електромобил на германската марка ще бъдат разкрити на 19 април. Представянето на концепцията вероятно означава, че жизненият цикъл на A8 (C8), което дебютира през 2018 година, може да бъде съкратен, но не е изключено Audi да предлага двата модела - този с двигатели с вътрешно горене (C8) и този с електрическо задвижване (C9) едновременно.

Още снимки на Audi A6 e-tron - вижте в галерията:


Снимки: cochespias.net

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ха-ха, и аз това щях да кажа - Форд Мондео със задница от Тойота Мирай. Дизайнерски Франкенщайн.
  • #4
    9 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Китайски диодчета, китайски батерии.. Немците Мюмюн и Мемет само са затягали болтовете. Барем да не бяха копрали задните фарове от предишната Тойота Мирай.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Zhiji L7 е най-добрата кола на ток в момента, обаче това Ауди е мноого красиво!
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много красив дизайн! Малко ми напомня на Мазда. И това, че е лифтбек е много удобно. Единствено че му е много малък просвета и за българските пътища ще е проблемно.
  • #1
    16 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За пореден път се доказва че по добро от немското няма. След няколко години немците ще доминират и при електрическите коли както доминираха при бензиновите през последните 100 години.