IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи електрически SUV със 7 места

Новият модел ID.6 излиза и в купеобразна версия

Германският производител Volkswagen използва автосалона в Шанхай, за да представи третия си електромобил от новото семейство ID. Той се казва ID.6, като излиза в две версии - CROZZ и X, проектирани специално за китайския пазар.


VW ID.6


Volkswahen ID.6 е с близо 30 см по-дълъг от ID.4 и съответно може да събере до 7 човека в салона. Дължината му е 4,8 метра, като е изграден на същата платформа MEB, която е в основата на ID.3 и ID.4. Кросоувърът ще се предлага с избор от две батерии - с 58 кВт/ч и 77 кВт/ч. В първия вариант пробегът е 436 км, а във втория 588 км, но това е според цикъла NEDC, използван в Китай, което означава, че реалният резултат е по-нисък.

Задвижването на VW ID.6 става с по един електромотор на всяка ос, като комбинираната мощност е 301 к.с. Това осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 160 км/ч.


VW ID.6


Интериорът на кросоувърът е напълно лишен от бутони и клавиши, като различните функции се управляват от 12-инчовия дисплей на мултимедийната система. Има и проекционен дисплей с допълнена реалност, който извежда информацията на предното стъкло. Предлага се и гласов асистент, а всички софтуерни системи се обновяват от разстояние.

Пасажерите на втория ред могат да се насладят на панорамен стъклен покрив, а като опция се предлага панорамен люк, който се отваря. За модела се предлагат джанти с размери 19-21 цола, като версията ID.6 CROZZ (оранжевият автомобил на снимките) е с по-голям пътен просвет, допълнителна защита на каросерията, както и с различно оформени фарове и предна броня.

Още снимки на новия електрически кросоувър на Volkswagen - вижте в галерията:


И двете версии на VW ID.6 ще бъдат произвеждани в Китай, като все още няма яснота кога и дали изобщо те ще се появят на други пазара, в това число и Европа.

Снимки: Volkswagen

0 от 500