IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall направи електромобил с дизайн на Porsche Panamera

Моделът Haomao (Мълниеносната котка) ще се появи под марката Ora

Китайският концерн Great Wall, в чийто състав влизат няколко различни автомобилни марки, представи електрическия си спортен модел Ora Haomao. Засега фастбекът, който на външен вид напомня на Porsche Panamera от периода 2009-2016 години, все още е концептуален прототип, а премиерата му ще се състои на автосалона в Шанхай на 19 април.


Haomao Ora


Ако се съди по снимките, Haomao (на китайски - Мълниеносна котка) се е прицелил в премиум-сегмента. Фастбекът е оборудван с активно антикрило, което се показва при достигане на определена скорост, прибиращи се дръжки на вратите - като при моделите на Jaguar, а също така и стъклен покрив.

Електромобилът разполага с кожен салон, като пред водача има разделен на три приборен панел - също като при Porsche. В центъра е разположен и големият екран на мултимедийната система.


Haomao Ora


Засега от Great Wall не разкриват техническите характеристики на модела, както и дали той им шансове да се появи в серийно производство. В момента под марката Ora се предлагат компактния електрически хечбек Good Cat, който напомня на Fiat 500, субкомпактният Ora White Cat, Ora Black Cat, който е в стила на MINI и купеобразния кросоувър Ora iQ5.

На автосалона брандът ще покаже и още един концептуален модел - електрически хечбек във формата на Volkswagen Beetle. Неговото име ще бъде определено след гласуване в социалните мрежи, което върви в момента.

Още снимка на концептуалния Haomao Ora - вижте в галерията:

Снимки: Autohome.com

0 от 500