IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley представи най-бързото си кабрио

Откритата версия на Continental GT Speed развива 335 км/ч

Компанията Bentley представи най-бързия кабриолет в историята си - Continental GT Speed Convertible, който е построен на базата на третото поколение на стандартния модел. Автомобилът получава 6,0-литров W12, а също така и свалящ се покрив, който може да бъде поставен за 19 секунди при скорост от до 50 км/ч.


Bentley Continental GT Speed Convertible


Bentley позиционира Continental GT Speed Convertible като "еталонен кабриолет". Под капака му е поставен 6,0-литров битурбо W12, който развива 659 к.с. и 900 Нм, като е съчетан с 8-степенна скоростна кутия с два съединителя. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди - с 0,1 секунди по-бързо от стандартния Continental GTC, максималната скорост е 335 км/ч.

Машината е със задвижване на четирите колела, а също така и с активно пневматично окачване. То има 48-волтова електромеханична система за компенсиране на накранянето, а също така и карбоново-керамични спирачки.


Bentley Continental GT Speed Convertible


Както и базовият кабриолет, версия Speed е оборудвана с покрив Z-fold, който се поставя за 19 секунди при скорост до 50 км/ч, като това става с натискане на един бутон. За покрива са предвидени 7 различни цвята, в това число и интерпретация на британския туид.. Сред особеностите на екстериора на GT Speed Convertible са затъмнената решетка на радиатора, хромираното лого Speed отпред и 22-цоловите джанти.

Интериорът на Continental GT Speed Convertible представлява комбинация от кожа и изкуствена материя. Клиентите могат да избират от 15 основни и 11 допълнителни варианта на салона, а първите бройки от модела ще бъдат доставени на европейските клиенти през третата четвърт на 2021 година.

Още снимки на най-бързото кабрио на Bentley - вижте в галерията

Снимки: Bentley

0 от 500