IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot отново не може да започне производство на 308

Недостигът на полупроводници продължава да създава проблеми на индустрията

Производството на Peugeot 308 в завода на Stellantis в Сошо ще бъде спряно за трета поредна седмица от предстоящия понеделник заради глобалния недостиг на полупроводници, засягащ автомобилната индустрия, съобщиха от ръководството на предприятието.


производство


По-голямата част от 700-те служите на завода, които са заети с производството на новия модел, ще могат да се възползват от мерките, взети от компанията. Те включват обучение и временно преминаване на други позиции, за да може да бъде гарантирано възнаграждението им, казаха още от управата на предприятието.

Производството на новото 308 се спира за втори път, след като това стана на 29 март и продължи две седмици. Моделът страда от липсата на полупроводници, която наруши плановете на всички водещи производителите. Триседмичната пауза ще представлява производствена загуба от поне 6000 бройки от модела, като не се броят предишните прекъсвания през годината.


Peugeot 308


Производството на другите модели, сглобявани в завода в Сошо - Peugeot 3008 и 5008, както и Opel Grandland X, което също беше засегнато от недостиг на полупроводници, засега продължава в нормален режим. В предприятието работят около 7000 служите, които са с постоянни трудови договори.

Снимки: Peugeot

0 от 500