IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бърз всъщност е кабриолетът Lexus LC 500?

Тежащият над 2 тона модел бе тестван на магистрала без ограничение на скоростта (ВИДЕО)

Екипът на Youtube-канала AutoTopNL публисува видео, в което е записан процеса на ускорение на спортния кабриолет Lexus LC 500 на германска магистрала, където няма ограничение на скоростта.


Lexus LC 500 Convertible


Няма спор, че особено при махнат покрив, това е една от най-привлекателните машини на пазара в момента. Под капака на японския модел е поставен 5,0-литров V8 двигател, който развива 471 к.с. Така кабриото не само изглежда забележително, но и звучи много впечатляващо, което се чува във видеото.

Големият Lexus V8 "обича" да работи на високи обороти, като при него червената линия е малко над 7000 об/мин. Автомобилът е оборудван със специална тръба, която връща част от звука обратно в кабината.



Факт е, че Lexus LC500 трудно може да бъде определен като "суперкола", тъй като тежи цели 2059 кг. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч. Във видеото кабриото вдига 281 км/ч, но данните на GPS-а показват 269 км/ч. Което също не е никак лошо за автомобил, чиято базова версия струва над 100 000 долара.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колата тежи над 2 тона защото е направена както трябва! Не са пестили от материалите. Всичко е направено здраво да издържи десетки години и стотици хиляди километри безпроблемна експлоатация. В края на краищата това не е състезателен автомобил че да се гони ниско тегло. Това дори не е чисто спортен автомобил от а е малко по различен клас.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Q7 тежи 2450 кг - тамън 400 кг отгоре. Тоя Лексус е от класа на 8-серия или S-клас купе - те да не тежат по-малко?
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Абсолютен шедьовър.
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Двуместен кабриолет 2059 кг. - а после се чудят защо продажбите не вървят.