IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци зададоха нов стандарт при електромобилите

В разработката на седана Zhiji L7 с пробег 1000 км участва и компанията Alibaba

Китайската автомобилна индустрия направи сериозен технологичен скок в сегмента на електромобилите. В него вече участват не само компании, които са се наложи на пазара, но и напълно нови производители. Сред тях е и Zhiji Auto, създадена от технологичният гигант Alibaba Group и фирмите SAIC и Zhangjiang Hi-Tech.


Zhiji L7


Първият модел на новата компания е седанът Zhiji L7. Електромобилът ще бъде представен официално на 19 април, когато отваря врати автосалонът в Шанхай. Производителят обаче публикува официални снимки и съобщи характеристиките на седана, като те звучат повече от впечатляващо.

Китайският модел е получи обтекаема аеродинамична форма с тесни фарове, широки въздухозаборници на предната броня, удължен капак и тънки фарове, съединени със светодиодна лента. Джантите на седана също са с необикновен дизайн, а впечатление прави "стопът", който е поставен на границата между задното стъкло и покрива.


Zhiji L7


Електрическият Zhiji L7 е оборудван със система за полуавтономно движение, която работи с помощта на 12 камери, ултразвукови датчици и лидар. В салона е поставен 39-инчов екран с разширение 4K, който заема цялата широчина на предния панел. В него са обединение показанията на приборите и на мултимедийната система. Има и допълнителен екран, интегриран в централната консола.

Задвижването на седана става със силов агрегат, развиващ 540 к.с. и 700 Нм, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди. Пробегът с едно зареждане е 1000 км, като този невероятен показател се дължи на батерията с капацитет 118 кВт/ч.

Още снимки на седана - вижте в галерията:

Ще се предлага и версия с 93 кВт/ч, която ще може да изминава 615 км. Освен това, Zhiji L7 е първият електромобил, който получава система за безкабелно зареждане с мощност 11 кВт. Продажбите на седана ще стартират догодина.

Снимки: Zhiji Auto

0 от 500
  • #22
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Шишо Бакшишо ( преди 2 години )
    Тва на газ ще стане ли или...? Питам нали, ако такова да взема на изплащане.....
  • #21
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Дядо Коледа ( преди 2 години )
    Хабер си нямате от коли за това си карайте Зачпорожките и се учете
  • #20
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бъдещето определено е електрическо. Да му мислят американците и европейците дето една разработка нямат за съвременна батерия или горивна клетка. Всичко е по японски, корейски (клонирани от японските) и напоследък китайски (клонирани от японски и корейски) технологии.
  • #19
    12 rate up comment 5 rate down comment
    ДВГ е аут ( преди 2 години )
    Бъдещето е електрическо. Но ползващите още нокиа нека си плачат по ДВГ и хейтят иновациите. Тях и без това не ги бъркат новите коли.
  • #18
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До #15 ( преди 2 години )
    Абе не може всеки извънземен банкянски дизайн ръйш ли ка БХ, да не говорим, че китайците не са виждали магистрали)))) кат НЕГОВИТЕ дупчести ха ха
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Чук до 13 ( преди 2 години )
    Хи хи нека позная предплатил си теслата и чакаш ли чакаш.....
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ЮжноАфрикаканче тънк ( преди 2 години )
    Туй нящу ни мое дъй вярну, щот ни мое дън така. Само аз моя да доя бунаците с тесли...
  • #15
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия хора всеки ден изкарват нова марка автомобили ,ако не се лъжа great wall вече имат собствени 2-3 марки.
  • #14
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 2 години )
    Четенето на изцепките на Илонката е принципно вредно за вашия интелект, хаха!
  • #13
    8 rate up comment 1 rate down comment
    до 11 ( преди 2 години )
    Колега, виждам, че много добре го знаеш бъдещето, светни ни малка как го правиш това!?! Боб ли хвърляш, или извънземните ти пращат кодирани съобщения?!