IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще предлага и кросоувър Crown

Технически новият модел ще повтаря познатия Highlander

Един от най-старите модели в световната автомобилната индустрия е Toyota Crown Неговото първо поколение са появи през 1955 година, а сега в Япония се предлага 15-ата му генерация. За този период основата на автомобила винаги е била една - надлъжно разположение на двигателя и задно задвижване. Crown е предлаган в различни варианти на каросерията, но до наши дни се е запазил само един - седан.


Toyota Crown Kluger


Това обаче ще се промени, защото на пазара излиза кросоувър Crown, като това няма да бъде оригиналният модел на платформата със задно предаване. Под името Toyota Crown Kluger в Китай ще се продава разновидност на новото поколение на големия SUV - Toyota Highlander, който на някои пазари е познат под името Kluger. Той е с напречно разположение на двигателя, постоянно предно предаване и муфа на задната ос.

Голяма разлика между китайските Crown Kluger и Highlander е мястото им на производство. Новият кросоувър ще се произвежда от съвместното предприятие FAW-Toyota, докато Highlander е продукция на друга съвместна фирма - GAC Toyota.


Crown Kluger


За да не изглеждат еднакво двата кросоувъра, Crown Kluger е направен от американския Highlander XSE със спортен пакет, като при него предната част е различна и се залага на по-агресивен дизайн. Освен това, Crown Kluger получава традиционните за всички модели Crown емблеми в стил на колона.

Китайските Highlander и Crown Kluger обаче са напълно идентични технически. Засега са обявени единствено хибридните версии с бензинов атмосферен двигател с обем 2,5 литра и електромотор, като съвкупната мощност е 192 к.с. На по-късен етап ще се появят и други силови агрегати, а премиерата на двата модела ще се състои в края на април.

Снимки: Autohome

0 от 500