IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-екстремната G-Class се завръща под марката AMG

Новото поколение на 4x4² ще струва минимум 300 000 евро

Първоначално най-екстремният Mercedes-Benz G-Class - 4x4², беше разработен като концептуален модел за автосалона в Женева през 2015 година, но предизвика толкова голям интерес, че малко след това беше пуснат на пазара. Тази версия на модела струваше близо 250 000 евро и бързо се превърна в легенда, а сега предстои да смени поколенията си.


Mercedes-Benz G500 4x4²


Всъщност, името на модела е Mercedes-Benz G500 4x4² (G550 4x4² за пазара в САЩ), като се различава от стандартния всъдеход по преработеното шаси, порталните мостове и големите колела, които увеличават проходимостта. През 2017 година тази версия беше спряна от производство, което я прави още по-ценна.

Сега в Mercedes завършват изпитанията на новото поколение на модела. За разлика от предшественика си, който беше оборудван двигател AMG, но се продаваше като G500, новият 4x4² ще получи емблемата на спортното подразделение. Доказателство за това е предната престилка на заснетия тестови прототип, която е в стил AMG.


Mercedes-Benz G500 4x4²


На покрива на всъдехода е поставен багажник със стълба и допълнително осветление. За разлика от стандартната G-Class, резервната гума на вратата на багажника няма защитно покривало и е с двойно закрепване.

Що се касае до двигателя, очаква се той да бъде същият като на предшественика му. Това е добре познатият 4,0-литров туин-турбо V8 от гамата на AMG. При стандартния G63 той развива 585 к.с., като така превъзхожда значително стария G 500 4x4² с неговите 422 к.с.


Mercedes-Benz G500 4x4²


Фактът, че тестовият прототип е с минимален камуфлаж подсказва, че премиерата на най-екстремната G-Class не е далеч. Очаква се подобренията и наличието на нов двигател под капака да доведат и до увеличение на цената на всъдехода, която ще достигне 300 000 евро.

Снимки: Auto-motor-und-sport

0 от 500