IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda пуска отделна гама модели за тежък офроуд

Новата всъдеходна на японците марка ще се казва Trailsport

В края на март компанията Honda е подала заявка във патентното ведомство на САЩ за запазване на търговската марка Trailsport. Под нея на пазара ще се предлагат само подготвени за офроуд-версии на модели на японския производител.


Honda Trailsport


В Honda планират цяла гама от такива автомобили, които ще трябва да си спечелят брутален всъдеходен имидж и съответно това да ги направи по-привлекателни в очите на евентуалните купувачи. Този подход вече се използва от Subaru, който пусна собствен суббранд - Subaru Wildermess.

Очаква се, че машините с лого Honda Trailsport ще се отличават от стандартните модели по увеличения пътен просвет, пренастроеното окачване, допълнителната защита на каросерията, всъдеходните гуми и набора от допълнителни аксесоари.


Honda Trailsport


Един от първите автомобили от новото семейство ще бъде пикапът Honda Ridgeline, който беше сериозно модернизиран през есента на 2020 година. Моделът напълно промени имиджа си, за да прилича на съвременните американски пикапи, но запази старите си технически параметри и детайли.

Кросоувърите Honda CR-V и Pilot също ще получат версии Trailsport, а към тях ще се присъедини и разработен за движение по тежки терени Honda Passport.


Honda

Снимки: Honda

0 от 500
  • #7
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    рено е на близо 9млрд евро загуба, а Хонда на около 4млрд.евро печалба! Но за увредените бялото е черно...
  • #6
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    Ограничен пазар ниски печалби малка възвращаемост на вложените средства тия си търсят фалита.Ще видим докога японската държава ще издържи с американски пари да си крепи умиращата индустрия под претекст че се бори срещу Китай в региона
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    На мен това ми звучи като Trail Rated на Jeep. И Jeep имат Trail Rated модели и на Wrangler и на Renegade, като очевидно е огромна разликата в Off-road възможностите на двата модела
  • #4
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Съмнително е ( преди 3 години )
    Хонда нямат модели които да могат да се пригодят за офроуд. Значи или трябва да разработят съвсем нови джипове от нулата или просто става въпрос за поредният маркетингов трик с цел привличане на нови клиенти-лапнишарани който нищо не разбират от офроуд. Да знаете че без независима рама, цели мостове и блокажи си е чист СУВ. колкото и да го тунинговаш никога няма да стане офроудър тъй като липсва основата. Сузики Джимни например има "ДНК" за офроудър. Но Сузуки Витара няма. Има голяма разлика.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Баба Меца ( преди 3 години )
    Чичовите Соиширови не знам кво копират ама продават. ЗА ХОНДА НЕ ЗНАМ ама Беемве офроуд.... или гекласа на тънка жанта както обичат ги карат е мечатата на офроудъра. Виж поне там няма нужда от мигачи но те са свикнали тъй или иначе да не дават.
  • #2
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Pfff ( преди 3 години )
    Хонда и off road ........ Несъвместимо
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е напълно разумна стъпка, след като джиповете, които бяха създадени екскузивно за офроуд, се превърнаха в статус символи за разлезени футболистчета и в момента се настройват за асфалт. Само че японците отново копират стратегия, измислена от американците.