IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda превърна дефект на двигателя в ефект

Собственици на Civic и CR-V се оплакват, че 1,5-литровият турбо-мотор не загрява добре

Още през октомври 2018 година собственици на два модела на Honda - Civic и CR-V (на снимката), оборудвани с 1,5-литров турбо двигател, се оплакаха, че двигателят има проблеми с отоплителна система през зимния сезон. Съответно, той не загрява достатъчно, когато температурите навън паднат под -9,5 градуса по Целзий.


Honda CR-V


Стотици шофьори от САЩ и Канада се оплакаха на в сайта CarComplaints.com, а в самата компания бяха получени 26 официални жалби. Това накара Honda да организира сервизна акция, която включваше актуализация на софтуера, смяна на маслото и нов блок за управление на климатика. Резултатът обаче се оказа неуспешен, като повечето собственици обявиха, че проблемът със загряването си остава.

От компанията заявиха, че високата топлинна ефективност на турбодвигателя е причината засегнатите автомобили да не загряват добре при зимни условия. Автомобилният производител дори се опита да обясни, че дефектът всъщност е ефект и самият двигател няма дефект.


Honda CR-V двигател


„Тези, които карат автомобили с 1,5-литров турбо-двигател на кратки разстояние или ги държат запалени на място при ниски температури, може да усетят, че загряването не е толкова бързо или ефективно, колкото се очаква", коментира представител на Honda пред изданието The Drive.

Нещо повече - от компанията бяха категорични, че автомобили, които се карат продължително време или се натоварват повече при движение по магистрала нямат подобен проблем.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Ронин ( преди 3 години )
    И..... няма ни един дизелов двигател!
  • #16
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Иванов ( преди 3 години )
    До 18. Братчед, слабо ни интересува , кво ще си купиш и кво не. Карай си умрелото ТДИ и не давай акъли за неща дето са ти много неясни .
  • #15
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Bat Sande ( преди 3 години )
    От Хонда са абсолютно прави. Хондакилър наистина е добре да не притежава Хонда, защото ще и развали имиджа. Тази марка не е присъща на комлексари. Хускварна правят градинска техника и мотоциклети-едва ли някой би се оплакал от качеството и на двете. Ямаха правят музикални инструменти и мотоциклети. Ролс-Ройс правят самолетни двигатели и автомобили?!? BMW са започнали като производители на самолетни двигатели, а сега произвеждат и велосипеди...Примери много.
  • #14
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Тодор ( преди 3 години )
    Най- доброто решение в случая е бензинова печка от ЗАЗка!
  • #13
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Петко ( преди 3 години )
    Ами като не загряват, сложете им едно картон че отред
  • #12
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    до Карач - на 19 си нали? Изобщо имаш ли книжка?
  • #11
    11 rate up comment 59 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    Абе ,що на всички награди на Оскар, Грами и други световни награди всички отиват с Мерцедес, БМВ, Ауди, Бентли, Порше, Ферари, Ролс Ройс, Ламборджини, Бугати, Мазерати, Пагани и никой, ама никой не е с хонда или тойотка , нисан или сузуки?!? Знаете ли защо? Защото като се появиш с такава кола те питат да не би да си закъсал финансово, че си си купил японска ***, че и с нея да отидеш на такова събитие и всички почват да ти се смеят неистово! Това са талиги за шмиргели и колхозници!
  • #10
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Гошо ( преди 3 години )
    Японски ***!
  • #9
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Баба Меца ( преди 3 години )
    Това с макета на мигач за биемдабъю драйвърърите е супер предложение, подкрепям, дано помогне... Щот акъла им стига да плюят японските само. Аз ако бях слагам каската и отивам да набия крак пред райхстага с високовдигната дясна ръка! Фюрера се върти в гроба като види *** в мерцедес, най често срещаната гледка хахаха
  • #8
    29 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма търкане тва е. И жена ако я бодеш със сламка няма загрее.