IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M3 Competition срещу Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - кой е по-бърз?

Топ-версиите на двата спортни седана премериха сили на пистата (ВИДЕО)

BMW M3 отдавна се е превърнало в еталон на спортен седан. Топ-версията на новото поколение - Competition, има двигател с 510 к.с. под капака, което я прави един от най-мощните и най-бързи автомобили в класа. Как обаче се справя тя срещу един от основните си конкуренти на пазара - Alfa Romeo Giulia?


BMW M3 Competition срещу Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio


Британското издание AutoExpress сравни двата автомобила, като италианският седан също е в топ-версията си Quadrifoglio. Тя разчита на 2,9-литров битурбо V6 с 510 к.с. и 8-степенна скоростна кутия. Същите показатели има и M3 Competition, като неговият мотор е редови с 6 цилиндъра.

На теория седанът на Alfa Romeo би трябвало да има леко предимство, тъй като е по-лек от своя конкурент. В същото време обаче пакетът Competition е насочен именно към каране на писта, което изравнява напълно шансовете.



Практиката обаче показва нещо различно - Giulia успява да завърти една обиколка на тестовото трасе за 44,4 секунди, докато M3 дава време от 43,9 секунди. По-лошото за Alfa е, че оценяващите хвалят BMW-то заради неговата динамика, като твърдят, че то се чувства по-леко от автомобила на Alfa Romeo, който е сред най-леките в сегмента.

Снимка и видео: Auto EXpress

0 от 500
  • #45
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Иван ( преди 3 години )
    До #38Браво, генийДа бяха направили сравнение с предишното поколение CS, като си толкоз отворен.Ама не им стиска
  • #44
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Хихихи ( преди 3 години )
    Това бимве по грозно не можаха ли да го направят
  • #43
    21 rate up comment 3 rate down comment
    BMW фен, но обективе ( преди 3 години )
    Джулията е моделно сравнима с M3 F80, това сравнение е с G80.Не е никаква гордост за БМВ, че Алфа са актуални като скорост и дизайн с едно поколение на модел, а на тях им се налага да правят две поколения за същия период за да са по-бързи с 5 стотни и то съмнително!Каквото и да си говорим, с тази Джулия, Алфа Ромео много вдигна летвата в този клас и още са трудно достижими.
  • #42
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Full ( преди 3 години )
    5 години и над 20 000 евраки разлика в цената! Айде годините не можем да ги изравним, ама с 20 000 да се вложат в алфата да изравни цената на баварката и италианчето става 620к.с. и с окачване и аеродинамика с които ще е залепена на пистата като ваденка!Тогава коМпетишъна ще мяза на коНспънишън до Джулията! Ама нека фенките на беневе се кефят бе
  • #41
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Шиш ( преди 3 години )
    С вашата политкоректност може да върви те точно на материи у пиздой
  • #40
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Шиш ( преди 3 години )
    Конглокенция
  • #39
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Темата с Алфата и качеството е изтъркана от поне 15 години. Останаха само Аутобилд дето се плюнчат с това качество, ама то това им остана на тях на фона на качеството на разработката от самата тяхна страна. Пък БМВ и качество - там няма да коментирам. Вижте по САЩ форумите какво пишат - хората се чудят дали първата година ще изкарат без сервиз с новозакупен автомобил.
  • #38
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Някой ( преди 3 години )
    Много развалиха външния вид на Бмв с тия големи бъбреци. Направо не се гледа. А хубава кола беше преди. Предпочитам Алфата, нищо че уж е по-бавна, защото аз лично на тези неофициални сравнения не вярвам, особено ако ги правят германци.
  • #37
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Bulet ( преди 3 години )
    . БМВ прасета ли са почнали да правят. На това мястото му е в личната да грухти там и хора да не го гледат.
  • #36
    14 rate up comment 2 rate down comment
    На снимката ( преди 3 години )
    Гледаш червеното в дясно и се кефиш, после поглеждаш наляво към зеленото и ...бързо отклоняваш погледа пак надясно!