IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Напук на логиката - Ford спря "екологичния" Mustang за Европа

На Стария континент ще се продава само версията с атмосферен V8

Компанията Ford взе решение за спиране на продажбите на версиите на Mustang, оборудвани с 4-цилиндров турбомотор EcoBoost 2.3. От този месец легендарният модел ще се предлага на Стария континент единствено с 5,0-литров атмосферен V8.


Ford Mustang


Решението изглежда напълно нелогично на фона на въвеждането на още по-строги екологични стандарти, но то се дължи на липсата на интерес към най-слабата версия на модела. Според британското издание Autocar, само 15% от клиентите избират 2,3-литров мотор.

В същото време повечето купувачи са склонни да платят с 1/3 повече, но да получат атмосферен V8 за автомобила си. Затова и подразделението Ford of Europe е решило да се откаже от предлагането на по-слабата и по-екологична модификацията. Така на Стария континент Mustang вече може да бъде купен или във версията GT с 449 к.с. или в Mach 1 5.0 със същия агрегат, който е форсиран до 460 к.с.

От европейския филиал на Ford допълниха, че това решение няма да се отрази на продажбите на 2,3-литровия вариант в Северна Америка. Оказва се, че версията с най-малкия мотор е и доста търсена в САЩ и Канада, като за 2020 година от нея в двете държави са продадени над 230 000 бройки.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Работяга ( преди 3 години )
    Аз съм този който си поръпа мустанг за работа
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Propov ( преди 3 години )
    Абе то си е жива подигравка. Масъл кар с еко двигател. Виждал съм, по правилно да кажа Чувал съм Мустанг с 4 цилиндъра. Първото, което ми мина през главата е, че чичкото дето го караше е скръндза, ***, ***, дребна душица - мушица. И кого всъщност се опитва да измами че е пич - себе си, децата на улицата, някоя *** ***?! Жалка пародия и имитация на нещо голямо. Тези коли са за бунтари, смелчаци... мъжкари. Да си Еко скръндза не е приемливо в тези среди.
  • #1
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Разбирачев ( преди 3 години )
    Тоя 2.3 с 300 и няколко коня е много слаб мотор срам за такава марка като усетиха се най-накроя