IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW: Добър дизайн и красив дизайн не е едно и също!

Главният стилист на компанията продължава да защитава облика на 4-Series

Главният дизайнер на BMW - Домагой Дукец, отново беше принуден да защитава външния вид на най-критикувания модел на марката - 4-Series. В интервю за списание Esquire той беше категоричен, че "добрият дизайн не може да бъде измерван с такива примитивни категории като "красиво" или "грозно", тъй като те са субективни".


BMW 4-Series


"Мнозина считат облика на 4-Series да прекалено радикален, но не смятам, че са прави. Това един много елегантен автомобил с много добри пропорции", категоричен е Дукец. И допълни, че гледайки колата, хората допускат огромна грешка - вместо да я разглеждат като едно цяло, те виждат само гигантската решетка на радиатора.

Главният дизайнер на BMW не за първи път се оправдава в публичното пространство за своята работа. Дукец на няколко пъти вече призна, че често чува негативни оценки за облика на новото 4-Series. Той обаче парира нападките, като обясни, че пред него никога не е стояла задачата да угоди на всички.

"Няма как всички да те харесват и затова се опитахме да направим нещо различно, което да ни откроява от останалите. Хората трябва да изпитват към своите автомобили не страст, а истинска любов, а това става не само с външния вид, но и с други основни качества", казва още Дукец.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Сектант ( преди 3 години )
    Да красиви са ама много трошливи любимата марка на сервизите пък и софтуера им е много кофти също.Имах БМВ ама го махнах ако някой реши да спорим?
  • #12
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тия колко пъти ще обясняват на хората, че нямат вкус?
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Че какво... ( преди 3 години )
  • #10
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Красиво е това бмв на снимката - също както притежателите му са умни.
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Bayraktar-BMG! ( преди 3 години )
    Между другото да отбележа, че след оня страхотно грабващ дъха ти с красотата и елегантността си техен ПРОТОТИП с пеперудените крилца /врати/ - резедаво оцветения Елеганс Вижън от началото на тоз век, на стойност около 150 хилки в ЕВРОс, който за съжаление обаче НЕ ВИДЕ бел свет /не знам защо?!?/ оттогава НЕ съм съзирал красива германска премуим-кола. ФАКть.
  • #8
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Bayraktar-BMG! ( преди 3 години )
    Тоя, същийот да отида на стаж в прохождащия в Щатите и ЕВРОпата Дженезис и то в дизайнерския им отдел, ръководен от бивш негов колега, след което едва тогаз да почне да се оправдава с качествата си на иначе мощната, но не и чак толкоз крассива машина, м-ДА! То верно, че за всеки влак има пътници, но е видно, че напоследък джърманските премиуми ОПРЕДЕЛЕНО куцат яко в това отношение. И не само Бйе-Нйе-Вйе-то, а и много други, изключая ПОРШЕто...
  • #7
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Гошо ( преди 3 години )
    То точно това е проблема..., че автомобила е елегантен и с добри пропорции, но тая решетка съсипва всичко останало!
  • #6
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Фен ( преди 3 години )
    Отврат!
  • #5
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Ха ха ( преди 3 години )
    Каквото и да коментира и се пъне тоя "дизайнер", резултата е видим за всички с изключение на слепите! Грозно!!!
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Както казваше един познат търговец, няма добър и лош дизайн, има дизайн който продава ;). Та тепърва ще видим доколко този дизайн ще се продава. Аз лично получавам ортикария от дизайна на новите Шкоди но хората си ги купуват и харесват, та явно какво мисля аз е без значение за феновете. Същото се отнася феновете на БМВ (познавам сериозни такива), каквато и решетка да им сложат, те пак ще я купуват предполагам.