IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW: Добър дизайн и красив дизайн не е едно и също!

Главният стилист на компанията продължава да защитава облика на 4-Series

Главният дизайнер на BMW - Домагой Дукец, отново беше принуден да защитава външния вид на най-критикувания модел на марката - 4-Series. В интервю за списание Esquire той беше категоричен, че "добрият дизайн не може да бъде измерван с такива примитивни категории като "красиво" или "грозно", тъй като те са субективни".


BMW 4-Series


"Мнозина считат облика на 4-Series да прекалено радикален, но не смятам, че са прави. Това един много елегантен автомобил с много добри пропорции", категоричен е Дукец. И допълни, че гледайки колата, хората допускат огромна грешка - вместо да я разглеждат като едно цяло, те виждат само гигантската решетка на радиатора.

Главният дизайнер на BMW не за първи път се оправдава в публичното пространство за своята работа. Дукец на няколко пъти вече призна, че често чува негативни оценки за облика на новото 4-Series. Той обаче парира нападките, като обясни, че пред него никога не е стояла задачата да угоди на всички.

"Няма как всички да те харесват и затова се опитахме да направим нещо различно, което да ни откроява от останалите. Хората трябва да изпитват към своите автомобили не страст, а истинска любов, а това става не само с външния вид, но и с други основни качества", казва още Дукец.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #3
    23 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Щом един дизайнер трябва да си обяснява дизайна и един художник трябва да си обяснява картината, значи нещата не са добре.
  • #2
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За какво е хленчът? Ами изглежда като нарисувана от пъпчив тийн-побойник. Предобрили са, както се казва. Смешна е.
  • #1
    4 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не съм фен на БМВ, никога не съм имал БМВ, постоянно скачам от Мерцесес на Ауди и обратно, но лично на мен тука БМВ направиха страхотен дизайн и ми харесва четворката и то много повече от тройката. Не виждам за какво е всичкия тоя хленч за тази решетка, колата изглежда супер яко.