IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai обяви причината за пожарите на Kona

Виновник за случващото се е производителят на батериите LG Chem

Корейският производител Hyundai обяви причината за масовото запалване на електрическите си кросоувъра Kona. Според официалното съобщение на компанията, пожарите са станали заради проблем с батериите LG Chem.


Hyundai Kona


В разследването заедно със специалистите от Hyundai са участвали и експерти от Министерството на транспорта на Южна Корея, които са достигнали до същия извод - дефект в анода на литиево-йонната батерия. Заради него се стига до прекъсване във веригата, което при определени условия може да доведе до пожар.

Изводът на комисията, разследвала инцидентите е, че всички проблемни акумулатори са произведени в завода на компанията LG Chem в китайския град Нанкин. На свой ред, производителят на батерии отрича вината си и обвинява Hyundai за случилото се. Според ръководството на LG Chem, грешката е в софтуера за бързо зареждане, създаден от програмистите на Hyundai.

Автомобилният производител вече взе решение да замени всички батерии на произведените електромобили, като ще вложи в сервизната кампания на модела Kona повече от милиард долара. И тъй като отношенията с LG Chem вече са напълно прекъснати заради скандала, Hyundai ще използва акумулатори на други компании - SK Innovation и CATL.

Снимка: Insideevs.com

0 от 500