IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover ще предложи конкурент на Mercedes-AMG G63

Британците готвят 5,1-метрова версия на новия Defender

Land Rover определено залага много надежди на възродения си всъдеход Defender. Новото поколение на машината, което дебютира в края на 2019 година, ще нарасне до много сериозна гама от машини, с разнообразни размери и приложения, за да може британците да угодят на възможно най-голям брой клиенти.


land rover defender v8


След като в началото се появи версията 110, през 2020 година от JLR лансираха и малко по-късия Defender 90. Сега към гамата се очаква да се присъедини и версията 130. Последната ще е най-голямата в семейството, като ще е с дължина от 5100 мм (или с 342 мм повече от 110), макар да запазва колесната база на средната модификация от 3022 мм.

Новият Land Rover Defender 130, за чието създаване официално потвърдиха от JLR, се очаква на пазара до 18 месеца. Моделът ще се предлага с три реда седалки и общо 8 места, като фокус ще бъдат пазарите в Северна Америка, Китай и Близкия Изток, където машината ще се лансира като "премиум приключенец".

Освен с новия си най-дълъг модел, Defender може да получи и други версии на каросерията, включително и пикап, което неотдавана бе потвърдено, макар и неофициално от висши мениджъри. Освен това, марката планира и още по-екстремни версии, след като наскоро лансира най-мощния си модел Defender V8.


land rover defender v8


Наскоро, шефът на подразделението на JLR Special Vehicle Operations Михаел ван дер Санде намекна, че подопечната му дивизия разглежда възможността за по-гореща SV или SVX версия на всъдехода, като за целта ще се разчита на специализираната компания Bowler, която се занимава със състезателни и високодинамични доработки на Defender. Bowler бе закупена от Jaguar Land Rover преди година и е на пряко подчинение на SVO.

Бъдещият най-върхов Defender V8 ще бъде още по-мощен от настоящата версия, която разполага с 525 к.с. и 625 Нм. Но освен да бъде още по-силен и бърз от настоящия модел (който и без това е рекордьор по показатели в историята на всъдехода), ще бъде и с подобрени оф-роуд характеристики, комбинирани с повече лукс в салона. Идеята е този вариант да стане директен конкурент на Mercedes-AMG G63.

0 от 500