IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще инвестира до 150 млн. евро в Rimac

Въпреки получените средства, хърватите ще останат независим производител

До средата на годината концернът Volkswagen трябва да реши съдбата на своето подразделение Bugatti, като според слуховете, френският производител на хиперколи ще премине под контрола на хърватската марка Rimac. Преговорите за обмяна на акции вървят от доста време, но засега официален резултат няма.


Rimac


Пред изданието Automotive News Europe собственикът и президент на хърватския производител на електромобили Мате Римац, разкрива, че води преговори с Porsche за стратегически инвестиции, като те трябва да приключат до 2-3 месеца. В резултат на това, Rimac се надява да получи между 130 и 150 млн. евро от германците.

"В резултатът на това дялът на Porsche в Rimac ще се увеличи значително, но няма да достигне 50%, както беше обявено в медиите. Във всички случаи ние ще си останем независима компания", обясни Римац.

Хърватската марка си сътрудничи също с компаниите Aston Martin, Koenigsegg, Renault и Hyundai, като последната притежава 14% от акциите на Rimac. В момента компанията на Мате Римац изгражда голям изследователски център край Загреб, в който ще има и полигон за тестове на електрически автомобили. С неговото пускане броят на служителите на компанията ще бъде увеличен от 1000 на 2500 души.

Снимка: Rimac

0 от 500