IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада: УАЗ става Isuzu

Новото поколение на руския "Патриот" ще е копие на японския MU-X

Японската Isuzu ще е новият технологичен и производствен партньор на руската УАЗ, съобщава сайтът drom, цитирайки източници от самия Уляновски автомобилен завод. Дългоочакваното ново поколение на УАЗ Патриот на практика ще бъде версия на Isuzu MU-X с леки корекции в дизайна.
 
  
Isuzu MU-X
Следващото поколение на УАЗ Патриот вероятно ще е доста близко копие на Isuzu MU-X


Допреди година плановете предвиждаха УАЗ сам да разработи новата генерация на Патриот, и даже се появиха някои скици с дизайна на бъдещия модел, наречен оптимистично "руският Prado". Компанията обаче инвестира почти целия си развоен бюджет в проекта Aurus за свръхлуксозен автомобил, и в крайна сметка трябваше да се откаже от този план.
  
 
UAZ Patriot concept
Скица от проекта за "руския Prado", която сега вече няма шанс да стигне до конвейера
  
  
Вероятно все пак част от наличните разработки за този модел сега ще бъдат използвани при партньорството с Isuzu. Макар да не е официално потвърдено, то изглежда твърде вероятно, защото още през 2018 двете компании регистрираха съвместно предприятие със специална инвестиционна цел. По всяка вероятност японците ще използват базата на УАЗ и за сглобката на свои модели за руския пазар - най-вече MU-X и новото поколение на пикапа D-Max.


Познатите и непознати модели на УАЗ (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #2
    15 rate up comment 27 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 3 години )
    Уазката, ако я сложиш да дърпа един тон, защото вътре няма как да се натоварят, няма да тръгне никога с нейните 75 кончета.
  • #1
    30 rate up comment 8 rate down comment
    :))) ( преди 3 години )
    УАЗ-ката не е чувала за комфорт и удобства. Напрраво си е "сделана", но има няколко огромни плюса.1. Проста е - с чук, тел и клещи си я ремонтираш сам. Всеки един паркетник като се счупи остава място. Нямаш никакъв шанс да го поправиш сам.2. Евтина е за поддръжка. Части има и не са скъпи. И дума не може да става за сравнение със западните аналози.3. Проходима е. С комплект хубави гуми може да сътвори чудеса. Е, и задкормилното устройство е доста важно. 4. Я качи един тон тор в Х5-цата :)