IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-уникалните пощенски автомобили в света

Модифицирани машини или специални изпълнения - някои от тях все още са на служба

Автомобилната индустрия и пощенските служби са неразривно свързани от дълги години. Още с появата на първите машини с двигател, станало ясно, че те ще заменят конските впрягове, използвани за доставка на писма, документи и колети по цял свят, за да може процесите да се оптимизират и сроковете да се съкратят.


пощенски коли


Най-големите пощенски оператори в света, като тези в САЩ, Англия и Германия, винаги са се ориентирали около новостите в автомобилния сектор, за да могат да подберат най-ефективните, достъпни и издръжливи машини, с които да вършат услугите си по-бързо и по-качествено. Да, колкото и да ви е странно, за разлика от поставените в будна кома Български пощи, службите в "белите" държави са печеливши и важни предприятия, на които се гледа с приоритет. А някои са и частни компании.


Може би най-голямата пощенска служба в света е тази на Щатите, като се развива още от самото създаване на държавата. Там има над 230 пощенски автомобили, които макар и доста здрави, вече не отговарят на изискванията за безопасност и екологичност. Затова и президентът Джо Байдън обяви (наред с цялата администрация), мащабен проект за обновяване на автопарка, който ще заложи на нови електрически технологии.


пощенски коли


Нещо подобно се случва и с най-голямата пощенска служба в Европа - Deutsche Post. Компанията, която от 1995 година е частно дружество, също натиска на електрификация на флотилията, като за целта дори закупи производител на електромобили преди години, който в момента асемблира новите й пощенски ванове.

Но преди да се стигне до бъдещето на пощенските автомобили, нека се разходим из тяхното минало, като ви представим някои от най-интересните машини, използвани преди и в наши дни, в различни държави по света:
 
  
Най-интересните пощенски автомобили по света (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Любопитното е че в западна европа , казват че държавните предприятия са на загуба , заради високите заплати , а в Бг им плащат една миззерия и пак са на командно дишане.... Много се краде явно.