IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Huracan STO - какво трябва за знаем за уникалната суперкола

Едно от най-екстремните творения на италианската марка предлага забележителни технологии

Lamborghini Huracan STO е едно от най-екстремните творения на италианския производител на суперколи. Дериват на Super Trofeo EVO и Huracán GT3 EVO, новият модел реално представлява пистова спортна кола с хомологация за движение по обществените пътища.


Lamborghini Huracan STO


Всъщност, за горецитираното ни подсказва и името STO (Super Trofeo Omologato), а автомобилът се отличава по някои неща от другите варианти на Huracan. За задвижването на новия болид се грижи 5,2-литров V10 двигател, който постига максимална мощност от 640 к.с. при 8000 об/мин и въртящ момент от 586 Нм. С тези си данни моделът се доближава до състезателния Evo, като му отстъпва само по въртящ момент и то с малко (600 Нм при спортиста).

За разлика от предшественика си Performante, STO се предлага само със задно задвижване. Новият модел е най-лекия Hurracan в гамата, изграден е на 75% от карбон и има върхова аеродинамика. А още няколко любопитни факта пред изданието Motor споделя Лоренцо Риналди - инженерът на компанията, който стои зад проекта:

5 любопитни факта за Lamborghini Huracan STO (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500