IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault обяви цени на Arkana за Европа

На домашния си пазар крос-купето ще струва близо 30 000 евро

След няколко месеца на размисъл, Renault реши да предложи новия си купеобразен SUV на френския пазар. Това е напълно логично, тъй като манията по SUV-моделите в Европа продължава да се разраства, а Франция е една от страните, където те имат най-голям пазарен дял за миналата година - 41%.


Renault Arkana


Така Renault Arkana пристига във Франция с ограничена, но добре насочена оферта. Моделът няма да има дизелов вариант, а ще се предлага с хибридно задвижване, което е същото като на Renault Clio E-Tech. Това не е plug-in (зареждащ се), а обикновен хибрид, като мощността на системата е 145 к.с. (с 5 повече от Clio E-Tech). Тази модификация ще е достъпна в 3 нива на оборудване - Zen, Intens и RS Line, като цените им са съответно 31 200, 33 600 и 36 200 евро.

Ще се предлага и версия с 1,3-литровия бензинов двигател TCe с 4 цилиндъра, за която са достъпни същите 3 нива на оборудване. А цените са малко по-ниски от тези на хибрида - 29 700, 32 100 и 34 700 евро. На по-късен етап ще се появи и още един бензинов двигател, развиващ 160 к.с.


Renault Arkana


Най-ниското ниво на оборудване - Zen, включва асистент за паркиране, камера за заден ход, система за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци, система за поддържане на лентата, функция за разпознаване на пътните знаци, круиз-контрол, 7-инчов дисплей, автоматичен климатик, LED-фарове, 17-инчови джанти и др..

При Intens се добавят система за следене на слепите зони, адаптивен круиз-контрол, асистент за излизане от паркинг, селектор за режим на шофиране Multi-Sense, индукционно зарядно устройство за смартфон, 10,2-инчов цифров приборен панел, навигация с 9,3-инчов сензорен екран, 18-инчови джанти и др.

Още снимки на Renault Arkana - вижте в галерията:


Топ-версията - RS Line, на свой ред получава система за откриване на странични препятствия, отопляеми предни седалки, кожена тапицерия, алуминиеви педали, джанти RS и др.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В БГ с тая цена я пиши бегала!
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Радев ( преди 3 години )
    Тук ще започва от около 50 бона ако въобще се появи. Но че рено са надули цените е факт. Добре оборудван Каптюр от новия модел струва малко над 40 000 лв., а толкова струваше преди 3-4 години Каджар-а, който е по-висок клас.
  • #7
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Велики са, ей богу!
  • #6
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Още цени ( преди 3 години )
    Само за пример цената на Пежо 2008 1.5hdi 130к.с. Allure във Франция започва от 30400 евро, а в България от 48195 лева. Дачия Дъстър 1.5dci 95кс Essential - 17300 евро Франция и 25925 лв. България, и т.н.
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Цени ( преди 3 години )
    Цените във Франция нямат много общо с тези в България, просто имат много високи данъци и затова новите автомобили там са значително по скъпи от тук. Така че като обяват цени за България е хубаво тогава да се коментират дали са високи или ниски.
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    Кола мечта!
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ми то е по различно от Kajar, заради формата отзад, ама да му надуят цената с 20 бона само щото са сложили по-малко материал е малко странно.
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Малко не разбираемо, в Европа си имаш малък и голям паркетник на Рено , и отделно друг с емблемата на Нисан... предполагам са имали свободно място в кораб идващ от кореа и са решили да докарат няколко
  • #1
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не знам инфлация на еврото ли има с парите, които напечатаха за коронката или съвсем изтрещяха с цени.