IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan получи и практичен комби-вариант

Версията Cross Tourismo ще се предлага с двигателите на седана

Германският производител Porsche представи комби-версията на първия си електромобил Taycan. Практичният вариант на автомобила донякъде имитира SUV, което със сигурност ще го направи по-желан за клиентите.


Porsche Taycan Cross Turismo


Моделът получава името Taycan Cross Turismo, като е с 20 мм по-висок от стандартния седан. Още 10 мм добавя допълнителният пакет Off Road Design Package, който ще се предлага за комбито. Той включва и пластмасови елементи предпазни елементи по каросерията, която отпред е идентична с тази на седана, но отзад е напълно променена.

От компанията добавят специален режим за движение по чакъл "Gravel", който увеличава окачването и прави промени в системата за контрола на стабилността, както и в управлението на въртящия момент при движение на труден терен. От Porsche признават, че Taycan Cross Turismo не е типичният офроудър, но режимът Gravel го прави много по-стабилен при движение по груба повърхност в сравнение със седана.


Porsche Taycan Cross Turismo


Както се очакваше, електрическото комби ще се предлага само с въздушно окачване и система за задвижване на четирите колела, благодарение на двата задвижващи електромотора. Базовият вариант е Taycan Cross Turismo 4, който не се предлага за седана. За комбито са предвидени 20-и 21-цолови джанти.
Що се отнася до мощността, второто комби на Porsche след Panamera Sport Turismo предлага 375 или 469 к.с. при включен лънч-контрол. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди, а максималната скорост е 219 км/ч.

Следващото ниво - 4S, разполага в стандартния си вариант със система Performance Battery Plus (тя е опция за седана 4S). В гамата на модела следван версиите Turbo и Turbo S, като и трите предлагат същото ниво на мощност като еквивалентните седани Taycan. При най-мощния вариант ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,7 секунди, което е с 0,15 секунди по-бавно от седана. Това е впечатляващо постижение, защото Taycan Cross Turismo Turbo S тежи колосалните 2358 кг. Максималната скорост е 244 км/ч (250 км/ч при седана).


Porsche Taycan Cross Turismo


Стандартно за модела се предлага прозрачен панорамен покрив, като мястото за пътниците отзад е по-голямо с 65 мм. Обемът на багажника е 410 литра, като отпред има допълнително място да още товар. Неговият обем е 82 литра. Допълнително се предлагат и релси за покрива, на които може да бъде поставен още един багажник.

Новото Porsche Taycan Cross Turismo 4 вече се предлага на пазара, като цената му в САЩ стартира от 92 250 долара. Допълнително се заплащат екстри като адаптивен круиз-контрол, функция да поддържане на лентата на движение, масаж на седалките, head-up дисплей и аудио-системи Bose или Burmester. В Щатите купувачът получава и безплатно зареждане в продължение на 3 години от мрежата станции Electrify America.

Още снимки на модела - вижте в галерията:


Снимки: Porsche

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    sameman ( преди 3 години )
    Интериора не ми допада много, но екстериорният дизайн е перфектен!
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гошо ( преди 3 години )
    Това е лайфстайл автомобил, драги съселяни! За компотите имаме БМВ и Мерцедес 6та употреба с премахнат ДПФ и ЧИП за да ги пренасяме бързо и да не се вкиснат!
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това не е комби за буркани с компоти, драги господа, в тази кола си качваш стиковете за голф, или двете куфарчета за уикенда в планината. Вижте за коя марка и ценови клас пишете и тогава дрънкайте глупости.
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не може да не се признае че е постижение багажника да е по-малък от на А4 комби, Фабия комби и изобщо всички комбита
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Идеално за компоти.
  • #3
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    след комби, чакам да пуснат и баничарка, а после миниван. Ще не пуснат и лекотоварен бус?
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Гръцкото море е по-близо, а и по-изгодно!! До там стигаш!
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    с това порше до морето не можеш да стигнеш спиш в пловдив теглиш една майна и на сутринта росен пресен продължаваш но тихичко кротичко по магистралката иначе ако натиснеш потенциометъра на макс и може да преспиш и в стара загора и така 2-3 дни до морето