IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia обнови хибридните Niro

Кросоувърът получи нови технологии за безопасност и асистенти на водача

Kia представи редица обновления за Niro Hybrid и Niro Plug-in Hybrid от моделната 2021 година. Макар промените да не са видими отвън или в салона, става въпрос за добавяне на няколко нови технологии за сигурност и асистиране на водача.


kia niro


И двете хибридни версии на кросоувъра вече ще се предлагат стандартно със система за предупреждение за задните пасажери, както и с нов интелигентен круиз-контрол, който е свързан с навигационната система и има функция за следене на предстоящите завои. Така, автомобилът ще може леко да намалява скоростта автоматично, според кривата на пътя.

Извън подобрените системи за сигурност, хибридната и плъг-ин хибридната версия получават обновена информационно-развлекателна система с 8-инчов екран. Мултимедията поддържа безжична връзка с Apple CarPlay и Android Auto, собствениците с т. нар. "умен" ключ ще могат да стартират двигателя от разстояние. За навигацията са предвидени безплатни обновления на картите в продължение на 10 години.


kia niro


Niro Hybrid се задвижва от 1,6-литров двигател, комбиниран с електромотор и литиево-йонна батерия с капацитет 1,56 kWh. С тази конфигурация, кросоувърът постига максимална мощност от 141 конски сили и въртящ момент от 264 Нм. Комбинираният разход на гориво e 4,7 л/100 км (4,4 градско и 4,9 извънградско).

Версията със зареждане на батерията в контакта (която в редица държави се ползва с екологични бонуси) използва същия 1,6-литров бензинов двигател, който, обаче, е комбиниран с по-мощен електромотор и по-голяма батерия с капацитет 8,9 киловатчаса. Мощността и въртящият момент са същите като на обикновения хибрид, но плъг-ин вариантът има пробег само на електричество до 42 километра.

Повече снимки на обновените Kia Niro Hybrid и Niro Plug-in Hybrid вижте в галерията:

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    peposhi ( преди 3 години )
    Колега Номер 3, нека отбележим, че само в САЩ на година има над 280 000 пожара по пътищата са свързани с автомобили с ДВГ. Та, коя кола казваше, че гори като факла?
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    peposhi ( преди 3 години )
    Колега Номер 1, явно си много запознат... Може ли малко факти/данни да посочиш, за да се образоваме и ние. Щот на петата ракия всеки може да пляка каквото му падне...