IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо боядисването на "Лада" при минусови температури е лоша идея?

Майсторите от Garage 54 направиха поредния си безумен експеримент (ВИДЕО)

В някои райони на света зимата си бушува в с пълна сила, като температурите достигат сериозни минусови стойности. Студът обаче явно не притеснява екипа на Garage 54, който направи поредния си безумен експеримент.


боядисване


Жертвата отново е стара "Лада", която се нуждае от някои подобрения във външния вид. И въпреки, че времето навън не е са излизане, руснаците решават да проверят, какво ще се случи, ако при минус 30 градуса по Целзий автомобилът бъде боядисан изцяло.

Всеки, който знае поне основните неща за боите, е наясно, че това няма как да стане. Или ако все пак се получи, резултатът ще бъде катастрофален. Студените температури забавят процеса на сушене, но екстремният студ (какъвто е в случая) просто ще замрази боята. В подобни условия няма как в сместа за боядисване на не попадне поне малко влага, която замръзва моментално и това напълно съсипва слоя с боя върху колата.

В случая дори няма как боята да бъде оставена да засъхне, защото тя замръзва за секунди. Все пак авторите на експеримента оставиха колата 4 часа навън, след което тя беше вкарана в затопления гараж. Малко по-късно се видяха и резултатите от начинанието на руснаците - неравните парчета лед в боята са разтопиха и оставиха дупки, а от влагата се образуваха големи петна.



Все пак част от боята остана върху автомобила, но е спорно дали това наистина е подобрение. Изводът обаче е ясен - изчакайте да се затопли, преди да започнете да боядисвате колата си.

Снимка и видео: Garage 54

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бай глупчо ( преди 3 години )
    Ха Ха Ха....пълниииии глупооости..
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Ибал Мамич ( преди 3 години )
    Извода е :"Другари простаци ,да гледаме ко праят руснаци".Нали ;)?
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Бен Газара ( преди 3 години )
    Аз (пък) искам още нещо да добавя и запитам: а пък ако вместо какъвто и автомобил, речем - на минус 30 градуса, да боядисаме (както викат в някои региони- боядишеме) нещо друго, различно от аФтУНобил, примерно коня си (зелен естествено)- тогИвЪ шъ е друг резИлтата ли?
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ??? ( преди 3 години )
    Пепи, а Москвич или Волга може ли да се боядисват на -30?!?!?
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз виждам Жигули комби, а не Лада!!!
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    то вярно че вече няма за какво да пишат хората , но да правиш видео за да покажеш нещо което се знае... Иначе моята жигулка , като й дойде времето - купих една орбитална шглокка за 50лв и взех на заем един ел-пистолет от един комшия и стана като нова.