IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 300 000 км без повреда - ето кой го може!

Повече от половината от моделите в тази класация са от една и съща марка

Американският сайт за изследване на автомобилни обяви iSeeCars състави списък от най-надеждните модели, които са способни да изминат голям брой километри без сериозни повреди. В него попадат автомобили от различни класове, както и с различно задвижване - само с двигатели в вътрешно горене и с хибриди. Голяма част от колите са с 4х4.


Toyota Land Cruiser


Експертите са анализирали повече от 11.8 млн. обяви за продажба на употребявани автомобили, публикувани през 2020 година. Така е направен и списъкът, в който се включени автомобили, изминали повече от 200 000 мили (322 000 км), като най-много представители в него има японската марка Toyota. Общо са класирани 16 модела, при които повече от 2% от предлаганите за продажба машини имат такъв пробег.

Победител в класирането е Toyota Land Cruiser, която от iSeeCars определят като "неубиваем автомобил, които служи на собственика си поне 1/4 век (25 години)". Уточнява се също, че голяма част от бройките от този модел се карат в държави, където ежедневното пътуване през тежки терени е нещо напълно нормално.

Моделите, които изкарват над 300 000 км без повреди (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #4
    18 rate up comment 6 rate down comment
    до ( преди 3 години )
    "Нискотехнологични коли за нискотехнологични пазари като американският"Цъкнах ти палец нагоре погрешка. Ти чуваш ли се какви какви глупости говориш? В Америка технологиите и екстрите, които са слагали още през 70-те и 80-те дойдоха в Европа масово преди 10-15 години. Само С класата беше на ниво от Европа. Или си на 14, или не си гледал по-далече от носа си.
  • #3
    23 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    В САЩ тези коли може и да са неубиваеми за техните цени на горивата, но в Европа ги убива акциза. Победителя в класацията 20 л. / 100 км разход го няма за нищо. Та въпросът е кое излиза по-евтино: 1. Автомобил с огромен разход и по-голям ресурс или 2. Автомобил с нисък разход и по-малък ресурс. За Европа, където и разстоянията които се изминават не са толкова големи, и хората си поддържат колите мисля че е второто, а и карането на турбомотори е далеч по-забавно.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Алфа 159 липсва
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    хсплескан ( преди 3 години )
    Все коли с работен обем около 2000-2400 кубика. И са все на газ сигурно.....Ресурса на един нискооборотен мотор, с обем над 3,5 литра и около 200 коня няма как да не е огромен. В сравнение с малките турбомотори, които се карат в Европа. А приус и тежки терени........