IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще предложи и кабрио-версия на ID.3

Лично шефовете на концерна представиха идеята за новия модел

Volkswagen загатна за плана си да увеличи гамата на електромобила ID.3 с нов кабриолет. Компанията реши да тества мнението на клиенти и фенове с кампания в социалните мрежи. Мнението за проекта търсят лично шефът на марката VW Ралф Брандщатер и босът на концерна Херберт Дийс.


id.3 cabrio


Брандщатер публикува мнението си в професионалната платформа LinkedIn, като редом с изображението пише, че открита версия на електрически хечбек "би могла да достави изцяло ново, необикновено чувство на свобода". Мениджърът добавя, че концепцията е "много съблазнителна идея" и Volkswagen сериозно се замисля относно серийно производство.

Генералният ръководител на VW Group Херберт Дийс пък използва Туитър, за да представи концепцията за открит ID.3, питайки последователите си какво мислят по въпроса. "Мислим за електрически кабриолет, може би открита версия на ID.3. Какво бихте казали?", написа Дийс.

Volkswagen представи ранна скица на ID.3 кабриолет, която е една от няколкото подобни и различни, които дизайнерският екип на марката е подготвил "за всеки случай", ако серийна версия получи зелена светлина за производство. Както и откритата версия на кросоувъра T-Roc, електрическият модел без покрив би могъл да изгуби задните си врати в името на повишената здравина на конструкцията, както и по-различен дизайн на задната част, за да се разграничи от закритата версия.

Това не е първият път, в който германската компания намеква за изцяло електрически кабриолет. При презентацията на T-Roc Cabriolet шефът по продажбите на марката Юрген Стакман заяви, че "ако има още нещо без покрив, то ще е много различно и може би трябва да погледнем по-сериозно концепцията ID.Buggy".

Volkswagen ID.Buggy беше представен на автомобилния салон в Женева през 2019 година, като тогава се заговори дори за малосерийно производство на модела или продажбата на патента на външни компании. Планът, обаче, бе изоставен, след като партньорът на Volkswagen в начинанието подаде заявление за банкрут по-късно същата година.

В момента, единственият модел без покрив в гамата на Volkswagen e T-Roc Cabriolet, след като през 2016 бе сложена точка на слабо продаващия се Golf Cabrio, а през 2019 година поточните линии напусна и откритата версия на Beetle. Ако все пак компанията се нави да пусне ID.3 кабриолет, то това най-вероятно ще се случи успоредно с обновяването на конвенционалния електромобил, планирано за 2023 година.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За още по-нежната част от мъжкото съсловие. То щото самото ID3 вече поставя под въпрос някои личностни качества...