IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru потвърди разработка на спортно комби

Новата версия на Levorg ще получи 2,4-литровия мотор от WRX

Японският производител Subaru потвърди, че подготвя спортна версия на комбито си Levorg. От компанията не разкриха подробности за модела, но според информациите, той ще получи модернизирания "боксер" с обем 2,4 литра от новото поколение на Subaru WRX.


Subaru Levorg


Всъщност, новината беше разкрита от австралийското подразделение на Subaru, чиято представител потвърди пред издането Car&Driver, че автомобилът е почти готов. Той обаче не пожела да отговори на въпроса на журналистите, дали комбито Levorg наистина ще бъде оборудвано с мотора на новото WRX.

В актуалната гама двигатели на Subaru няма други агрегати, които да се справят по-добре от 1,8-литровия "боксер" (CB18) със 177 к.с. и 300 Нм, поставян на стандартния Levorg за японски пазар. Затова и единственият вариант е спортната версия на модела да получи доработения 2,4-литров мотор, чиято мощност ще бъде 272 к.с. При новото WRX STi същият този двигател ще развива над 400 к.с.


Subaru Levorg


Засега всички версии на Subaru Levorg разчита на вариатор Lineartronic с ръчен режим и осем виртуални предавки. На теория обаче спортната модификация с 2,4-литров мотор може да се върне и към механичната скоростна кутия с 6 предавки. Това ще стане ясно след премиерите на двата модела - WRX и "напомпания" Levorg, които са насрочени за есента на тази година.

Снимки: Subaru

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Единствения тапир на балканите който не разбира от хубаво е *** шкембе чорбата и чалгата.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    *** Балкански от ден на ден става все по глупав.Жалка нация.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    *** тапира от ден на ден става все по глупав.
  • #6
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Прехвалена марка ( преди 3 години )
    Няма по-прехвалена марка от Субару. Двигатели без турбо гадни вариатори. Самия факт че след опита на Тойота и Субару да направят спортно купе, Тойота отиде при БМВ казва всичко.
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ми за WC 00 леворг не стана въпрос за 400 коня. а за 272, които по стара японска традиция от самовару ще вървят като за 200 и ще горят като за 500.Особено с пропадналия вариатор, дори ще е далеч като възможности от легендарното 4х4 на Субару.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    #1, ти да не би да караш 500 к.с. кола, та хейтиш по 400 к.с Субару?Аман от смешници като теб.
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Наско ( преди 3 години )
    Уникален автомобил!!!
  • #2
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А бе я каажете колко цо2 отделя и как се вписва в екологията тоя 2.4 литров двг
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    И без това Леворгът е ВРХ комби вариант, така че няма да е проблем да получи подобен двигател. Апропо, има и други варианти освен 1.8 литровия мотор, които да се справят, например ФА20 ДИТ (270 к.с и 400 нм) който е в сегашното поколение на ВРХ.