IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българско Lamborghini Reventon се продава за 12 145 долара

Направената в София реплика на хиперколата има вдигащи се нагоре врати и италиански мотор

Хиперколата Lamborghini Reventon беше представена на автосалона във Франкфурт през 2007 година и веднага беше обявена за най-бързият и най-скъп "пътнически" автомобил на марката. Доработеният 6,5-литров V12 от модела Murcielago позволяваше ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и максимална скорост от 340 км/ч. Произведени са 21 бройки, като 20 от тях са продадени на клиенти срещу 1 млн. евро всяка, а първата (с маркировка 0/20) се намира в музея на Lamborghini.


 Lamborghini Reventon - реплика


Истинските фенове на наследството на Феручио Ламборгини обаче не са склонни да се примирят нито с ограничения тираж, нито с високата цена. Настоящ пример за това е наш сънародник от София, който е превърна стар Fiat Coupe в реплика на Revanton.

Въпреки че каросерията на автомобила е направена от пресован картон и дървесина, а колелата с високопрофилни гуми изглеждат нелепо, авторът явно се е постарал. Машината е получила врати-ножици, отварящи се нагоре, а атмосферният 4-цилиндров двигател на Fiat е поставен между двете оси - точно като на оригинала.


Още снимки на българската реплика на Reventon - вижте в галерията:


Българският творец обаче явно високо оценява труда си и постигнатият резултат. Той продава колата за 12 145 щатски долара, като цената е за автомобила в настоящия му вид. Предстои машината да бъде вкарана в камера за боядисване, а това означава, че след тази процедура, тя ще струва още по-скъпо.

Снимки: Facebook

0 от 500