IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-грамадни камиона в света

60-литрови мотори, по половин тон антифриз на сипване, и гуми с по 150 000 евро цена

В наши дни възможността да гледаш отвисоко на останалите участници в движението е основен мотив на все повече купувачи на автомобили. Но всъщност най-високата позиция на седене е запазена за шофьори, каквито едва ли някога ще срещнете по обществените пътища. И слава Богу, защото гледката как нещо с размерите на къща се задава насреща ви с 60 км/ч, може да разклати и най-здравите нерви.
 
  
Белаз срещу Камаз
Ето какво става, когато БелАЗ "леко закачи" Камаз


Шансът да ги срещнете е малък, защото най-грамадните превозни средства в света се произвеждат специално за употреба в минното дело, и рядко напускат местоработата си. Ето десетте абсолютни рекордьора сред кариерните самосвали според Machineseeker. В този сегмент се борят американски, японски и германски компании, но над всички е една от Беларус.


10-те най-грамадни камиона в света (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Цървулковци ( преди 2 години )
    Работя в Англия и от две години съм в един склад в който се карат само електрически колички,електрокари и VNA машини.И с едно зареждане изкарват по ден и половина два по дванайсет часа на ден не се спират и возят палета.А с електрокарите бутам по 10 двойни палета.Така че да не говорим за мощноста на електромоторите.Всички модерни ел.елементи в коли и камиьони като.блокиращ диференциал,ел.ръчна спирачка,ABS,тракшън контрол и много други.Са именно на ток и са най надеждните системи за момента.
  • #12
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Цървулковци ( преди 2 години )
    Друг пример кола на име Тесла.Къса рекорди по скорост срещу супер коли и има достатъчно добър пробег с пълен заряд на батерията.Проблемът е там че всички превозни средства ще се електрифицират но това ще стане постепено.Само от смяна на масла и икономия от горива и смяна на части и пари по сервизи в дълъг период от време ще си избиеш парите ако си вземеш електрически автомобил дори и на изплащане.
  • #11
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Цървулковци ( преди 2 години )
    Никой не оспорва мощността и силата на Белаза и други кариерни камиьони като Волво и Кат и много други.Става въпрос за екология.За намаляване до минимум вредните емисии.Давам ви пример скоро си купих гайковерт на Макита тежи 3,850 кг. И развърта болтове до 32# без проблем има три степени като последната след шест секунди в режим на удар има тяга от 1050 нютон метра.Не знам дали осъзнавате че на 18 Волта и 5 ампера батерия това къса главите на болтовете понякога.Говорим за съвременни технологий.
  • #10
    14 rate up comment 1 rate down comment
    до 5 ( преди 2 години )
    По същата причина "дизеловите" локомотиви всъщност са електрически с дизелов генератор. Никое бутало и предавки няма да се справят да изтеглят влакова композиция. Само електромагнитната тяга. Двигателят става само да прави ток.
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Turbo ( преди 3 години )
    Male kva turbina ima tva neshto, nosi na chiposvane
  • #8
    18 rate up comment 24 rate down comment
    До #1 ( преди 3 години )
    Ама ти това от опит, така си чул, или така ти се иска? Работата ми е свързана точно с такава тежка кариерна техника и съм пътувал доста, включително и в Русия и Украйна и нещо не ги карат много Белазите...
  • #7
    17 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    1000л на 100 км , обаче са еко , защото се задвижват от ел-мотори , хахаха много яко ,
  • #6
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Гост#3 ( преди 3 години )
    До гоуст #2. Виж какъв е двигателя на БЕЛАзЗ-а
  • #5
    39 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Двигателите на тези гиганти въртят генератори, а колелата се въртят от ел. мотори. Никоя скоростна кутия, никой диференциал и никакви раздатки не биха издържали
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 3 години )
    IE 9 няма такива екстри