IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo ще предложи конкурент на BMW 5-Series

Новият представителен седан на италианците ще бъде готов през 2025 година

Италианската компанията Alf Romeo ще предложи конкурент на BMW 5-Series, като излизането му на пазара е планирано за 2025 година, съобщава изданието Motor1, като публикува и примерно изображение на автомобила, което е дело на независим художник.


Alfa Romeo


Не е тайна, че марката спешно се нуждае от нови модели в гамата си, която в момента включва само седана Giulia и кросувъра Stelvio, докато спортните модели Giulietta и 4C постепенно отиват в миналото. Компанията иска да се бори с германските премиум-модели във всички сегменти.

До края на тази година трябва да дебютира новият компактен кросоувър, а според слуховете след него ще се появи представителен седан от сегмент Е. Това беше потвърдена и от генералния директор на Alfa Romeo - Жан Филип Импарато, според когото новият седан ще бъде директен конкурент на BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-Class.


Alfa Romeo


Представителният модел обаче ще бъде готов най-рано през 2025 година, като в момента е на процес проектиране. Компанията публикува и рендъри, който предвещава появата на спортен седан. Той ще се намести над сегашната Giulia (на снимката) в моделната гама на Alfa Romeo.

Моделът ще бъде изграден на платформата Giulia, като ще се предлага с бензинови, хибридни и електрически двигатели. Твърде вероятно е бъдещият седан на Alfa Romeo да се появи и във версии на Lancia и DS. Трите марки са част от "луксозната" гама на концерна Stellantis, като ще споделят едни и същи платформи и задвижващи агрегати.


Alfa Romeo


Снимки: Alfa Romeo, Motor1


:

0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 15 rate down comment
    ДГД Алфа ( преди 3 години )
    Алфа Умрело!
  • #21
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А тя 166 е много убава... направо ме убеди че италианците могат да направят конглокент на 5та серия с тоя аргумент :)
  • #20
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Явно живееш в някаква паралелна реалност в която италианското автомобилосттоене все още не е умряло. Аз с години не съм виждал алфа 166 по пътищата. Но всеки ден мога да преброя поне 20 5ци. Ако новата алфа я купуват като 166 значи е ясна работата
  • #19
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами с Джулията не само надминаха ами си направиха нов стандарт за спортен седан. Не виждам проблем въобще да направят добра кола те. Виждам проблем с маркетинга им.
  • #18
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами доста 166ци се виждат по улиците. Нещо да кажеш?
  • #17
    15 rate up comment 6 rate down comment
    За разбирачите ( преди 3 години )
    До скоро Джулия бе най-бързият седан в света и държеше рекорда на Нюрбургринг! Мерцедес Яко се напънаха да я подобрят, щото излагацията за немеца бе пълна Баце. Това не отменя славата щот Алфата го направи с 2.9 двигател.. Разбирачите нека си направят справка защо в най-премиум спорткара си, немците не сменят V12 на Ламбо с некой Умрел немски ДВГ :-)
  • #16
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Xxx ( преди 3 години )
    До #14 Автомобила Бърка Маслото с Водата викаш била по хубава от Алфата :-) Когато те са правили коли и са печелили състезания, БМВ са правили ламаринени каручки.. ама това в с. Разстлелци няма как да се знае..
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Ще е по-красива и поне толкова бърза колкото БМВ. И няма да се продава толкова, както обикновено.
  • #14
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Бай Онзи ( преди 3 години )
    Какъв конглокент може да бъде тази измисленна жабарска марка алфаромео на БМВ? Няма нищо общо едното с другото по отношение на качество и имидж.
  • #13
    3 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    мерседес амг гт4 е краля алфи бмв да стоят в редичка и да не чукат по вратата че негово величество си почиваа