IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW пусна юбилеен Golf GTI за колекционери

Версията Clubsport 45 излиза в малък тираж и няма ограничител на скоростта

През лятото на 1976 година Volkswagen предложи спортна версия на Golf, която получи добавка GTI към името си. Едва ли тогава някой си е представял, че този модел ше се превърне в най-успешния компактен автомобил на света. Това обаче е факт, като за 45 години на пазара от Golf GTI са продадени над 2,3 млн. бройки.


Volkswagen Golf GTI Clubsport 45


За да отбележи юбилея на популярния си модел Volkswagen пуска негова версия в ограничен тираж от 5000 бройки, която ще я превърна в истински магнит за колекционери. Тя получава името Golf GTI "Clubsport 45", като се отличава по някои промени по екстериора, като и по липсата на електронен ограничител на максималната скорост.

В основата на хечбека Volkswagen Golf GTI Clubsport 45 е познатият GTI Clubsport с турбомотор 2.0 TSI (300 к.с. и 400 Нм), роботизирана скоростна кутия DSG и електронен блокаж на предния диференциал.


Volkswagen Golf GTI Clubsport 45


В стандартното оборудване попада и пакет Race, включващ 19-цолови джанти Scottsdale, спортна изпускателна система и премахнат ограничител на скоростта, който досега беше на 250 км/ч. От компанията обаче не уточняват, колко ще може да вдигне новата версия на хот-хеча.

На външен вид Golf GTI Clubsport 45 може да бъде различен по черните покрив и спойлер, а също така и по надписите "45" на каросерията и в салона. Всичко останало е като при стандартния GTI Clubsport.


Още снимки на специалния хот-хеч на Volkswagen - вижте в галерията:


Поръчки за модела в Европа ще се приемат още от следващата седмица. В Германия автомобилът ще струва 47 790 евро. За сравнение, стандартният GTI Clubsport струва 41 265 евро, а версията GTI - 36 555 евро, като нейният двигател развива 245 к.с. и 370 Нм.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ами ( преди 2 години )
    Това е Кралят - VW Golf!
  • #9
    3 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Интериор, пълна скука. Все едно имаш немска съпруга.
  • #8
    23 rate up comment 6 rate down comment
    До8 ( преди 3 години )
    ***, всички копират голф в този клас!!! Не съм чул някой да казва хондов клас, королов клас. Но всички казват голфов клас!!! От 45г голф дава тон в производството на хеч бек автомобили, или така наречените хот хеч. Дори и бмв започнаха да правят коли голфов клас с 1ва серия. И колкото да се опитват не могат да го направят и няма да постигнат това, което е постигнал Голфа за 45г. Тъжно за вас, но истина. Защо е тъжно ли? Защото и на вас ви се иска колите ви да носят такава слава. Да, ама не.
  • #7
    2 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Както се вижда, напоследък ФВ са заети основно с копиране на японки и тесли. Очаквам скоро да започнат да копират китайците.
  • #6
    4 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В Перник пак ще полудеят. Ако от ФВ си уважаваха феновете, щяха да пуснат поне един "Pernik limited", или "Vinkel edition". Срамота!ПП. В момента ФВ произвежда най-големите б-о-к-л-у-ц-и на земята, дори френските и италианските автомобили са по-качествени от тях.
  • #5
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ФВ наистина са един от най-големите автомобилни производители, но статиите тук за тая фирма са НЕСЪРАЗМЕРНО повече от дори тези за Тойота или Stellantis или който и да е друг в топ 5...
  • #4
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Хаха ( преди 3 години )
    Плювалниците, яд ли ви е че 45г никой не може да измести голфа от първото място? Колкото и да ви е яд още 45г няма да успеят да го бутнат. На който не му харесва, да не я гледа, да не я кара, да не я купува.
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Предполагам че и обикновенния клубспорт , след препрограмиране ще постигне същите коне и ще остане без ограничител, от интернет купуваш винилови лепенки и си готов
  • #2
    11 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Голф за колекционери звучи като германка мис вселена.
  • #1
    22 rate up comment 10 rate down comment
    Ончо ( преди 3 години )
    VW е един от най-големите производители, нормално е голям процент от статиите да са за тях. Golf-a много як, кефи .