IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot възроди историческото си лого

Лъвската емблема от 60-те години ще служи и за препратка към бъдещето на марката

Френският производител Peugeot разкри изцяло ново лого, което е вдъхновено от историческото наследството на марката, но в същото време сочи и към бъдещето и промяната, която очаква компанията.


Peugeot лого


Дизайнът вече е познат от концептуалния модел e-Legend от 2018 г., като се отличава с двуизмерна интерпретация на емблемата на лъва на търговската марка, нанесена на фон във формата на щит. От компанията уточниха, че подмяната е била подготвена, още преди Peugeot да стане част от новия алианс Stellantis.

Новата емблема ще се появи за първи път в рекламните материали на Peugeot и при дилърите на марката, която навърши 210 години преди няколко месеца и е най-старият запазен автомобилен бранд на планетата. Първият автомобил, на който ще бъде поставено логото, е хечбекът 308. Неговата премиера трябва да се състои до няколко месеца.


Peugeot лого


Всъщност, това е 11-ото лого, което френският производител използва от 1850 г. насам. Той ще се превърне в част от прехода на Peugeot към електрификация. В компанията планират до 2025 г. всички автомобили на марката, продадени на европейски пазар, да бъдат с електрическо или хибридно задвижване.

Все още обаче няма индикации, дали Peugeot все пак ще предложи и серийна версия на концепцията e-Legend, която съчетава електрически двигател с висока мощност и стил, вдъхновени от Peugeot 504 Coupé от 1968 г. Със сигурност обаче голяма част от дизайнерските елементи от този модел ще бъдат използвани при бъдещите автомобили на марката.


Peugeot лого


Що се отнася до бъдещото 308, очаква се, че то ще бъде радикално преработено, за да може да следва стила на новите 208, 2008 и 508. Хечбекът ще бъде изграден на обновена версия на платформата EMP2, която ще позволи използването на бензинови, дизелови и хибридни задвижващи системи.

Снимки: Peugeot

0 от 500