IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz произведе 50 милиона автомобила

Юбилейната кола, слязла от поточната линия, е Maybach S-Class

Mercedes-Benz отвори нова страница и в без това богатата си история. Германската марка отбеляза производството на 50 милиона автомобила, като юбилейната бройка е възможно най-добрата за отпразнуването на такава впечатляваща цифра - специалният и много луксозен Mercedes-Maybach S-Class.


mercedes 50 милиона


Разбира се, за постигането на толкова специална юбилейна кола е имало доста сериозно планиране от страната на специалистите на Mercedes. Още с наближаването на заветната бройка, сериозен екип от икономисти, стратези и маркетолози е трябвало така да планира нещата, че те да се получат именно такива - 50-милионният автомобил да не е базова А-класа, а специален модел, който на всичкото отгоре тъкмо настъпва на пазара.

Специалният модел, отбелязващ новия крайъгълен камък в историята на Mercedes, слезе от поточната линия на завода на марката в Зингелфинген, Германия. От този завод, познат и като Factory 56 и открит миналата есен, ще излизат всички версии на S-Class, включително и Maybach, както и дългоочакваният електрически Mercedes-Benz EQS.


mercedes 50 милиона


Бъдещият EQS обещава да е доста впечатляващ както по отношение на лукс и комфорт, така и като електромобил. Екологичната лимузина ще разполага с 2 електромотора със сумарна мощност от 475 конски сили и въртящ момент от 760 Нм. Машината ще разполага и с внушителен пробег от 700 км, благодарение на батерия с капацитет от 100 KWh.

"Mercedes-Benz винаги е бил синоним на лукса", заявява Йорг Бурцер - член на борда на директорите на Mercedes-Benz AG, отговорен за производството и доставките. "Затова съм много горд с този юбилей: 50 милиона произведени автомобили са крайъгълен камък в нашата история и изключителен резултат, който се дължи на всички служители на компанията".

Повече снимки на завода и юбилейния Mercedes вижте в галерията:

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Хахахах ( преди 3 години )
    Статистиката показва, че точно "премиум" колите, в случая и мерцедес са точно най-големите ширпотреба. Изключително чупливи, нулева надеждност и адски скъпи ремонти. И ако това не е ширпотреба... или вие му викате - премиум. Адски бързо губят стойност, негативен feedback от клиентите. И не на последно място - Made in China(сещате се). Премиум ширпотреба.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    6, ти на колко години си? Ако си до 17, простено ти е.Ако си на повече, чети по жицата. Много мъка има на тоя свят
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Колкото ... ( преди 3 години )
    повече Мерцедеси и по-малко неуДачии като рено, толкова светът ще е по-добро място!
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Mercedes завода/основния/ е във Sindelfingen, а не ЗинГерфинген!!
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    elo ( преди 3 години )
    Въобще немска кола ли ? - никога !
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    браво ( преди 3 години )
    Гадната Toyota - Toyota Corolla, от 1966 г. до днес(2020г.): около 47 млн.. Не е със злоба... ама това са продажби само на един модел. Иначе е похвално, 50 млн, не са малко.