IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 причини защо все още си струва да си купите дизел

Не за всички е добре да бързат към електричеството, твърдят французите от L'Automobile

Скандалът „Дизелгейт” от 2015 година определено преобрази автомобилния свят. Когато германският производител Volkswagen бе хванат да манипулира данни на дизеловите двигатели по отношение на вредни емисии, мнението за този тип агрегати тотално се преобърна по целия свят.


дизел


И докато преди десетина година дизеловите двигатели (най-вече в Европа) тотално доминираха пазара при леките коли, то от тогава насам делът им намаля двойно, като неотдавна бяха задминати дори от хибридните и електрическите моторизации. Днес все повече производители тотално изключват от гамата си двигатели, задвижвани от дизелово гориво, като залагат на хибрид, плъг-ин хибриди и електромобили, както и на бензинови турбодвигатели.

Но дизеловите мотори имат и своите силни страни, които няма как да бъдат забравени. Ето защо, дори и тази година има добро основание да си купите дизелова кола, а основните причини да го сторите, според колегите от френското издание L'Automobile, може да видите в галерията:

5 причини да си купите дизелова кола тази година (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #37
    3 rate up comment 2 rate down comment
    ники ( преди 1 година )
    Хибрид за предпочитане пред прекрасните дизелачета 5 дюзи по хил демферче хиляда и петстотин мин турбинка рециклаж хилядарка помпа високо налягане клапанчета високо налягане егер и честито на хубавците да им е честит прекрания дизел разнод 7 на сто дизелаче =18 на сто гас много мазохисти дизелджий аз ли не мога дасмятам или те са мазохисти хаха
  • #36
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всичко е пълна лъжа и измама,свен точка 5.Дизеловата ти замърсява много повече,не говорим само за работа на място а и в движение,също така има адска миризма,воня.Дизела беше икономичен преди да му се монтира турбо компресор.Сега гори колкото бензинов автомобил, и дори да има лека разлика с в разхода то цената на нафтата е по-скъпа и е безмислена инвестиция.Дизела е по-скъп за обслужване,със скъпи и проблемни звена. Скъпи помпи,скъпи дюзи.Проблеми с ДПФ за всички нови дизели.Тоалетни!!
  • #35
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Деен ( преди 2 години )
    Дизел мек хибрид е перфектната комбинация.Бензин за малка количка или бегачка.За града електричка който е фен на блъскащите колички.
  • #34
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Боб ( преди 2 години )
    Дизелови тоалетни,НЕ!
  • #33
    6 rate up comment 2 rate down comment
    ogog ( преди 3 години )
    @смешки, щом си писал за кораби на водород, предпологам знаеш какви са предизвикателствата пред преноса и съхраненението на Н2. аз, за толкова големи газови турбини само на водород не съм чувал, реф https://***.thechemicalengineer.com/features/hydrogen-as-a-fuel-for-gas-turbines/
  • #32
    13 rate up comment 0 rate down comment
    До 48 ( преди 3 години )
    Медицината е безсилна
  • #31
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До44 ( преди 3 години )
    Така съм съгласен, до някъде. Колко ток трябва да произведат тея пееки, че да произведат от него водород, знаеш ли? И от къв зор ще го складират, а няма да го пуснат в продажба и употреба? Чул си нещо от някъде и дрънкаш. Все още не могат да измислят начин да изпозват водород за гориво. За сега е само като спомагателно гориво към основното. Не правилното изказване води до неправилни изводи. Не правилно зададен въпрос води до не правилен отговор.
  • #30
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Хаха ( преди 3 години )
    45,поредния "умник". Ако имаше малка представа единия и другия двигател как работят нямаше да дрънкаш тъпотии. Дизела когато е в изправност ще запали по-лесно от бензиновия двигател. Не е нужно много. Добър акумулатор, добро гориво, здрав двигател. Никой не е виноввн, че *** взима кола на 15+ години уж на 200000км,а реални 700000км и очаква да работи като нова. Я сложи калпави свещи, кабели и бобини на някоя бензинка и да видим дали ще запали и на - 10.хахахаха
  • #29
    9 rate up comment 32 rate down comment
    BiserYanchev ( преди 3 години )
    Ха, ха, ха, ха,в България само смелите и безумните карат Дизел,голям кеф особено при минус 25-6 градуса,
  • #28
    10 rate up comment 0 rate down comment
    До 41 ( преди 3 години )
    Ти осъзнаваш ли изобщо какви тъпотии ръсиш? Тея перки освен ток друго не произвеждат!!!!!!!!! Когато си умрял ти не го знаеш, трудно е само за околните. Абсолютно същото е и когато си т*п!!!