IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi с внезапен завой - връща се в Европа

До новото решение се стигна след натиск от страна на Renault и Nissan

Mitsubishi Motors ще се откаже от решението си да се изтегли от Европа и ще започне да произвежда автомобилите си в завод във Франция. До това стига след огромен натиск от страна на Renault и Nissan, които искат да прекратят ново разцепление в алианса, съобщава Bloomberg.


Mitsubishi


Твърди се, че решението вече е взето след среща на представители на трите автомобилни компании. Предстои то да бъде официално разгледано и потвърдено на заседание на Управителния съвет на Mitsubishi Motors, което ще се проведе в четвъртък (25 февруари).

Новият план предвижда Renault да започне да произвежда автомобили на Mitsubishi във френските си заводи. Това обаче означава, че японската компания ще трябва да се откаже от обвиненията, които по-рано отправи към френския си партньор за защита на работните места в предприятията си на родна земя.

Именно производството на модели на Mitsubishi ще помогне на Renault да избегне сериозни съкращения на служители в заводите си. Те трябваше да бъдат извършени, след като френската компания записа много лоши финансови резултатите през 2020 година.

Освен това, споразумението за производство на автомобили на Mitsubishi във Франция трябва да послужи и като знак, че алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi работи в пълен синхрон след смяната на управлението, до която се стигна след ареста и отстраняването на бившия генерален директор Карлос Гон през 2018 година.

Снимка: Autonews

0 от 500