IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обнови гамата си от зареждащи се хибриди

Моделите Q5, A6 и A7 получиха по-големи батерии и увеличен пробег на електричество

В деня, в който Mercedes представи новия C-Class със сериозна плъг-ин хибридна гама, Audi също показа батерии и подобрени капацитети на модели с възможност за зареждане от контакта. Всъщност, не в директна конкурентна среда, а за по-големите А6 и А7, както и за кросоувъра Q5 и неговата Sportback версия.


audi phev


Във всеки един от TFSI-e моделите е налична нова литиево-йонна батерия, с капацитет 17,9 kWh, вместо досегашните 14,1. Изцяло електрическият пробег е увеличен до 73 километра само на електричество според цикъла WLTP. В отделните модели става въпрос за до 20 км повече на ток.

Батериите могат да се зареждат от електропреносната мрежа на устройства с максимален капацитет от 7,4 kW. На такъв контакт "пълненето" на акумулатора би трябвало да става за около два часа и половина. От Audi наблягат на факта, че новите батерии са с подобрена енергийна плътност и на размер не са по-големи от досегашните.


audi phev


Както и досега Q5, седанът А6 и A7 Sportback могат да се поръчат в един от двата варианта на задвижване: 55 TFSI e с комбинирана мощност от 367 к.с. и 500 Нм и 50 TFSI e, който предлага 299 к.с и 450 Нм.

Във всеки един вариант системата комбинира двулитров бензинов двигател и електромотор със 105 kW, интегриран в 7-степенната скоростна кутия с двоен съединител. И при новите версии няма промяна по отношение на товарния обем: при Q5 той е между 405 и 1465 литра, а при A6 Avant е между 405 и 1535 л.


audi phev


Новост в гамата е версията с 299 к.с. на комбито A6 Avant. В Германия, преди правителствените субсидии за екологични коли, цената започва от 61 790 евро. Също нов за хибридите е режимът на задвижване Charge, в допълнение на познатите EV, Auto и Hold. При него, автомобилът работи изключително на бензин и зарежда батерията, за да може, например, при влизане в екологични зони на градовете, акумулаторът да е пълен и да предложи максимален електрически пробег.

Повече снимки на плъг-ин хибридната гама на Audi вижте в галерията:

0 от 500