IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го първия в света кемпер на два етажа

Машината е сериен модел, има вграден асансьор и струва само 413 000 долара

Когато им се прииска по-просторен кемпер, повечето хора започват да мислят как да го направят по-дълъг. Някои са експериментирали и с по-широк. Но до момента Джеръми Кларксън бе единственият, опитал се да разшири подвижен дом на... височина. Казваме "до момента", защото вече съществува китайски сериен конкурент на неговия трагикомичен триетажен Citroen.
  
  
Джеръми Кларксън, Top Gear, триетажна кола
Незабравимият триетажен Citroen на Джеръми Кларксън


Той се нарича SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition и не е никакъв майтап, а готов модел, който се произвежда серийно и се продава срещу солената за китайския пазар сума от 413 000 долара.

Villa Edition е първият кемпер на два етажа в света - само че, за разлика от творението на Кларксън, може да прибира втория, когато се движи, и съответно не рискува непрекъснато преобръщане или да събори някой мост.
 
   
SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition
Китайският SAIC Maxus Villa Edition
  
  
В подвижния си вид този SAIC всъщност изглежда като съвсем нормален ван. Но когато стигнете мястото си за престой, започва преобразяването му. Първо с едно натискане на бутона разширявате долния етаж настрани, така че жилищното пространство достига 20 квадратни метра - колкото стандартен софийски хол. Това пространство е разделено между дневна, кухня, "луксозен бар" и баня.
    
   
SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition
Вторият етаж е чайна и място за дзен медитация
  
  
Villa Edition си има и асансьор, който ще ви издигне до втория етаж - открита, слънчева стая, предвидена за дзен медитации и чаени церемонии. Стените са прозрачни, но могат да се затъмняват, ако се нуждаете от усамотение. За да може все пак горният етаж да се прибира, мебелировката е оскъдна и ниска.

Естествено, клиентите могат да си поръчват и всякакви екстри - аудиосистема от JBL, перална машина, пълноценна кухня и климатик.


Още снимки на двуетажния кемпер вижте в ГАЛЕРИЯТА:

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Страхотно, скоро вица за автобуса дето все имало още хора за каване и шофьора дърпа разни ръчки и рейса се разширявал... и накрая като свършили хората за качване дръпнал една друга ръчка и рейс станал колкото бил в началото.И тук така, дръпваш една ръчка и става колкото бил в началото, а покъщнина и хора ако има на горните етажи... да се оправят :)Не че не може да караш и с разгънат бус, а *** мостовете под които ще минаваш... там вече не знам :)