IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Блогър разглоби нова Toyota и разкри тайната на успеха на японците

За "опитно зайче" беше използван всъдехода Fortuner (ВИДЕО)

Блогър от YouTube-канала "Клубен сервиз" се опита да обясни успеха на японската марка Toyota. За целта той напълно разглоби чисто нова Toyota Fortuner, която в Русия струва 3 млн. рубли (около 33 500 евро) и показа както силните, така и слабите страни на всъдехода.


Toyota Fortuner


За опита беше взет изграден на рама Fortuner, произведен през 2020 година най-ниското ниво на оборудване - Komfort. Пробегът на автомобила е по-малко от 1000 км, като това един от най-достъпните всъдеходи на марката, тъй като няма допълнителна защита от корозия и е с минимална шумоизолация, както и с проста акустика.

Оценката за сглобката на машината е висока - шевовете на каросерията са обработени допълнително за постигане на пълно херметично затваряне. Кабелите са отлично поставени, а по-голяма част от оборудване е производството на Toyota или на японски фирми.

Сред останалите достойнства се посочва задвижващия силов агрегат - атмосферен мотор с обем 2,7 литра, който е съчетан с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Двигателят е опростен, но е много надежден. Същото се отнася и за трансмисията. В основата на Fortuner е усилена рама от пикапа Hillux, а окачването с е много здраво, така че би трябвало да служи на стопанина си дълго врем без проблеми.



Блогърът сравнява Toyota Fortuner с руския УАЗ Patriot и стига до извода, че в японския всъдеход няма никакви иновации, а тайната на успеха на японската марка се дължи само на две неща - внимателната сглобка и качествени материали.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #24
    7 rate up comment 1 rate down comment
    ники ( преди 3 години )
    до 22 това не е немски котурник неслучайно ги карат в пустинята арабите
  • #23
    2 rate up comment 1 rate down comment
    робин худ ( преди 3 години )
    до 1 иво карай си немската бънгия и я възхвалявай нищо че ти струва прекалено много подръжката те на такива мазохисти умни като теб расчитат ваг труп примерно
  • #22
    7 rate up comment 2 rate down comment
    notsa ( преди 3 години )
    Вземете японска тойота,правена за Япония,а не европейска или американска.
  • #21
    7 rate up comment 0 rate down comment
    synski@abv.bg ( преди 3 години )
    Това не е БлогърТова е Влогър,повтарям Влогър.Блогара пишеВлогара снима видеа.
  • #20
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ръжда има само във вмирисания балкански мозък на ***.
  • #19
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Тойотата е ( преди 3 години )
    Разглобена, за да се обработи против ръжда. Иначе след 5 години ще е за ***. Не е лош вариант за тези, които могат да го направят.
  • #18
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Фен ( преди 3 години )
    Отлично качество на автомобил японска марка? Да, ако е произведен в Япония. Ако е правен в Европа, качеството му категорично не е по-добро от европейските автомобили.
  • #17
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Никола ( преди 3 години )
    А НИ МОЙ ДА БИДЕ ТОВА ОТ ЯПОНЦИ...ЕТО ЗА ТОВА СА НОМЕР 1 ,ГЛЕДАТ СИ РАБОТАТА
  • #16
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Ниичиро ( преди 3 години )
    Тук много евросмесници виздам аз....
  • #15
    18 rate up comment 5 rate down comment
    До смехурко Иво #1 ( преди 3 години )
    Иво, Ивоооо нека позная купил си Хонда нов внос на143 к..., Качваш се и караш...ха ха...дойчовските дръгели колко бензин има да изгорят докат се приближат макар на оръдеен изстрел до японските двигатели идея си нямаш...добре, че са Рено та им правят двигателите на премиумите....апропо ако си с ВАГинална бангия си знаеш лейката с масло в багажника, щот хич не го бута....))))))