IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Golf се пробва да "хване" Porsche Panamera на магистрала

Още едно доказателство, че дизелът не бива да бъде подценяван (ВИДЕО)

Броят на електрифицираните модели на пазара се увеличава всеки ден, като за сметка на това продажбите на дизели намаляват. Тези мотори преди време бяха основен факт в Европа и все още са търсени, макар и в много по-малки количества.


VW Golf


Повечето производители от Стария континент все още предлагат дизелови мотори. Volkswagen, например, продължава да произвежда своя своите TDI и те си остават най-популярната опция пред купувача в някои държави. Дори новият Golf разполага с 2,0-литров TDI, който се продава в добри количества в Германия.

Оказва се, че тази версия на хечбека е предпочитана не само заради ниския разход на гориво, а и заради приличната производителност, която предлага. Доказателство е това видео, публикувано в YouTube-канала Meilensammler. То е заснето от салона на VW Golf VIII, който на магистрала в в Германия, е задминат от Porsche Panamera.



Водачът на дизеловия хечбек натиска здраво газга и се опитва да "хване" летящото напред Porsche, като ускорява до 237 км/ч. А това е със 15 км повече от обявената от Volkswagen максимална скорост за тази версия на Golf.

Ясно е, че двата автомобила няма как да бъдат сравнявани, тъй като Golf 2.0 TDI разполага само със 150 к.с., докато тази Panamera е с V6 мотор с 330 коня. Но пък дизеловият Golf се оказва съвсем малко по-бавен дори от топ-версиите на модела, като GTI Clubsport, например, който също има 2 пъти повече коне под капака си.

Снимка и видео: Meilensammler

0 от 500