IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя 15-годишна дизелова S-Class на аутобан без ограничения?

Версията W221 доказва, че този модел е като старото вино (ВИДЕО)

Няма как се оспори твърдението, че Mercedes-Benz S-Class е един от най-забележителните автомобили в история, а това видео го доказва. Седанът в него – поколение W221, беше изкаран на аутобан в Германия, където няма ограничение на скоростта и шофьорът му го настъпи докрай, за да постигне максимална скорост.


Mercedes-Benz S-Class


Машината е пробег от 190 000 км, но явно има още достатъчно мускули, за да се представи на висота. Тя е във версия S320 CDI, което означава, че под капака е поставен 3,0-литров дизелов V6 с мощност 232 к.с. и 540 Нм въртящ момент. А хората в него, освен на скорост, се радват и на висок лукс.

Цифрите на GPS-системата показват, че седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,45 секунди. Това е с почти секунда по-бавно от заводските характеристики на S320 CDI при излизането му от завода преди 16 години. Което не е никак зле за автомобил с тегло от 2025 кг.



Дизеловата лимузина се нуждаеше от 26,17 секунди, за да достигне от 100 до 250 км/ч, което е и максималната скорост на тази модификация. Единственият проблем е, че моделът W221 сериозно се амортизира през годините, което означава, че ако се решите да имате този автомобил с 6-цифрен пробег, трябва да бъдете готови да похарчите доста пари за ремонт и поддръжка.

Снимка и видео: Automobile DY

0 от 500