IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Lada Niva получава турбомотор и вариатор

Руският всъдеход ще се предлага с двигател, поставян на Mercedes

Наследникът на легендарния руския модел Lada Niva ще излезе през 2024 година, но вече са известни и някои интересни технически подробности за автомобила. Според изданието Autoreview, което се позовава на свои източници в АвтоВАЗ, освен нова платформа всъдeходът ще получи турбодвигателт, който Renault разработи заедно с Mercedes, както и пътен просвет от 24 см.


Lada Niva


Като размери автомобилът ще бъде съпоставим със сегашната версия с на модела с 5 врати. На дължина той ще достигне 4280 мм (с 40 мм повече от настоящата Lada Niva Legend, бивша Lada 4x4), но разстоянието между двете оси ще намалее със 100 мм и ще бъде 2600 мм.

АвтоВАЗ готви две модификации на всъдехода – градска и офроуд, като именно втората ще предлага впечатляващия клирънс от 240 мм (сега той е 200 мм). И двете версии ще бъдат с постоянно задвижване на четирите колела с електромагнитен съединител и редуктор на задната ос.

Гамата двигатели вече е известна, като тя ще включва 1,8-литровия атмосферен двигател от Lada Vesta с мощност 122 к.с., както и 1,3-литровият турбомотор на Renault, който се поставя още на модели на Mercedes-Benz, Nissan и Dacia. При новата Lada Niva мощността му ще бъде 150 к.с.

За варианта с атмосферен мотор е предвидена 6-степенна механична скоростна кутия, а за този с турбодвигател – трансмисия CVT на компанията Jatco. Вече е известно, че следващата Niva ще използва платформата CMF-B на Renault-Nissan, на която са изградени и моделите на Dacia.

Снимки: Autorview

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 12 ( преди 2 години )
    Аз имам една чесночница, за пресоване на скилидки чесън, издялана е в СССР и струва 12 копейки. Още я ползвам, иначе брат ми, който упорито отказва да ползва каквото и да било руско си купува през месец-два чесночници от Метро. Бих си купил и някой руски часовник Восток, те не са вече руски, говоря за оригинали от едно време, дето с времето им пожълтява циферблата но механизмът си работи добре като швейцарски.
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До глупавите путинис ( преди 2 години )
    Абе я честно си кажете - колко от вас имат руски автомобили? Вие(и най-вече тези,които са ви промили мозъците с русофилска пропаганда) сте като оня дето казвал: "Не ме гледай какво правя,а слушай какво ти приказвам."
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Руснака,да припомня: ( преди 2 години )
    Тъпите колхозници дори и ножче за бръснене не могат да го направят качествено. Още по времето на бай Тошо повечето мъже предпочитаха полските Полсилвер,а не руските ***.Бих попитал зомбираните русофили,които с треперещи пръсти ще бързат да ми поставят минуси: Отговорете откровено кои от вашите вещи са руски: автомобилите,телевизорите,лаптопите,телефоните?Или може би на кухненските ви уреди пише "Сделано в России"?
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До Альоша ( преди 2 години )
    Сигурен съм че повечето които ти пишат минуси карат западни автомобили. Така е със заблудените путинофили - застъпват се за Русия на думи,но в бита си подкрепят западния начин на живот.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Фен ( преди 3 години )
    От всичките руснаци, които познавам, само един си купи Нива. Като се пенсионира реши да живее на село. Разказваше за първото посещение на фирмен сервиз по гаранция, заради здраво тракане във вратата. Излязъл дядя Ваня с голям чук. И "ремонта" бързо бил канцелиран.
  • #8
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Альоша ( преди 3 години )
    Лада си купуват само бедните селяни в Русия. Всеки нормален човек е на западна кола.
  • #7
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    През 2024 с турбо, какъв невиждан прогрес.
  • #6
    8 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 3 години )
    по-скоро "трябвст" спешно да посетиш психиатърът си, че уврежданията от ползване на рено са тежки и необратими!
  • #5
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    Браво на франсетата, разработиха най добрата руска кола, без тях още 20години щяха да им трябвст на колхозниците да направят нещо а можеше и нищо да не предприемат. Иначе ладичката си я бива, по добре изглежда от дачията, макар, че и двете са под шапката на Рено, определено ладата ще се продава повече.
  • #4
    9 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    причината за нещастията на човечеството е зимата на 41